2015-12-27 16:52:35
Φωτογραφία για Συναγερμός στην Ευρώπη: Θα χτυπήσουν οι Τζιχαντιστές πριν την Πρωτοχρονιά
Τη στιγμή που η Βιέννη έχει σημάνει «συναγερμό» για πιθανό τρομοκρατικό «χτύπημα» μέχρι την Πρωτοχρονιά κι ενώ ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας ώστε να αποτρέψουν πιθανή απειλή, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Πάολο Τζεντιλόνι, προειδοποιεί για νέα επίθεση τζιχαντιστών.   Μιλώντας στην ιταλική Repubblica, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως είναι πιθανό το Ισλαμικό Κράτος να προσπαθήσει να «ξαναχτυπήσει».

  Έπειτα, μάλιστα, από τις πρόσφατες απειλές του επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκνταντί, ο οποίος σε νέο ηχητικό προειδοποιεί ότι «η Παλαιστίνη θα γίνει ο τάφος των Ισραηλινών», ο Τζεντιλόνι εξηγεί πως η οργάνωση θέλει επιδείξει ότι είναι ισχυρή.   Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Ιταλός υπουργός, το ΙΚ «βρίσκεται σε πραγματική στρατιωτική δυσκολία».   Βέβαια, προσθέτει ότι η οργάνωση δεν πρέπει να υποτιμηθεί, αλλά «παρότι ο αγώνας θα είναι μακρύς, η δράση της διεθνούς κοινότητας έχει γίνει πιο αποτελεσματική».  

Σχετικά με τον «κόκκινο συναγερμό» της Αυστρίας, ο Τζεντιλόνι επισημαίνει πως «στην Ιταλία καθώς και στην Ευρώπη έχουμε ξεκαθαρίσει καλά αυτό που έχουν κάνει οι τζιχαντιστές και οι ακόλουθοί τους και αυτό που μπορούν ακόμα να κάνουν. Εργαζόμαστε για την ασφάλεια, χωρίς να μας παραπλανούν. Γνωρίσουμε καλά ότι θα επιχειρήσουν να χτυπήσουν ξανά».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ