2015-12-27 19:47:09
Φωτογραφία για Κυβερνοεπιθέσεις εναντίον τουρκικών τραπεζών κι όχι μόνο
Ουδείς είναι σε θέση να διαγνώσει με ασφάλεια εάν πίσω από τις σοβαρές κυβερνοεπιθέσεις που εκδηλώθηκαν εναντίον τουρκικών στόχων βρίσκεται από πίσω η Ρωσία, όπως πιστεύουν αρκετοί στη γειτονική χώρα, ή οι Anonymous που είχαν εξαπολύσει σχετικές απειλές, λόγω της υποστήριξης του Ισλαμικού Κράτους από τους ισλαμιστές της Άγκυρας.

Αυτό που είναι όμως γνωστό, είναι ότι τουλάχιστον το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα. Επιθέσεις εκδηλώθηκαν σε βάρος της κρατικής τράπεζας Ziraat, αλλά και στις Is Bank και Garanti Bank, με την επίθεση να χαρακτηρίζεται ως «σοβαρή», από την Turk Telekom, καθώς όλα σχεδόν τα τραπεζικά ιδρύματα συνεργάζονται με την εταιρία για τα διαδικτυακά τους συστήματα.

Όπως έγινε γνωστό και αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 50.000 υπολογιστές «μολύνθηκαν», με τους επιτιθέμενους να επιτίθενται στα συστήματα των τραπεζών χωρίς να το γνωρίζουν οι χρήστες-κάτοχοι των υπολογιστών αυτοί που χρησιμοποιήθηκαν ως Δούρειοι Ίπποι.

Πρόκειται για επιθέσεις οι οποίες ξεκίνησαν πριν δύο εβδομάδες για να κορυφωθούν την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων. Επιθέσεις εκδηλώθηκαν και εναντίον σχολών της Αστυνομίας, Πανεπιστημίων και υπηρεσιών των ενόπλων δυνάμεων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ