2015-12-29 00:15:17
Φωτογραφία για Αν δεν αλλάξουμε εμείς δεν μπορούμε να απαιτούμε από μία κυβέρνηση να μας το επιβάλλει
Η Ραλλία Χρηστίδου, ένας χαρισματικός άνθρωπος που σε ταξιδεύει με τα... τραγούδια της αλλά και με τον λόγο της, μίλησε στο ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ για τα νέα της επαγγελματικά βήματα, την πολιτική,την οικονομική κρίση, τη σχέση της με τη θρησκεία αλλά και για το θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Αναλυτικά όλα όσα είπε η ίδια

Πως πήρες την απόφαση να φτιάξεις δική σου δισκογραφική εταιρεία;

Το νέο μου τραγούδι «Εγώ θα 'ρθω σαν να μην έχω πληγωθεί ποτέ μου» που είναι ντουέτο με την Πίτσα Παπαδοπούλου, τους στίχους έχει γράψει η Σάννυ Μπαλτζή, και τη μουσική εγώ. Κυκλοφόρησε από ένα καθαρά δικό μου label, την RMC , η οποία δεν υπάγεται σε κάποια από τις γνωστές δισκογραφικές εταιρείες. Έχω φτιάξει μια ομάδα από ανθρώπους που πιστεύουν στη μουσική μου που επιλέγω να τραγουδήσω, είτε την μουσική που φτιάχνω εγώ μαζί με φίλους μου στιχουργούς ή μουσικούς, και προσπαθούμε να το κάνουμε να φτάσει σε όσα γίνεται περισσότερο κόσμο
. Οπότε προσπαθώ να το επικοινωνήσω όσο γίνεται περισσότερο και έχω βάλει όλες- μα όλες- μου τις δυνάμεις. Θα ακολουθήσουν και άλλα τραγούδια. Μόλις το έχουμε οργανώσει καλά με την ομάδα μου ίσως είναι και ένα βήμα για άλλους καλλιτέχνες που χρειάζονται κάποια υποστήριξη. Απλά τώρα το πηγαίνουμε δοκιμαστικά έχοντας μόνο εμένα ως καλλιτέχνη.

Τι ήταν αυτό που σε ώθησε και κατέβηκες με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές που μας πέρασαν;

Η πολιτική δεν ξεκινά και σταματά στα βουλευτικά έδρανα. Ένας άνθρωπος, αν θέλει να είναι πολίτης και όχι απλά ιδιώτης για να έχει δικαιώματα οφείλει να ασχολείται με τα κοινά σε οποιοδήποτε επίπεδο του δίνεται η δυνατότητα. Είμαι στο Σύριζα σε οργανώσεις μελών από το 2008 και όταν μου έγινε η πρόταση από τη συντονίστρια της τοπικής μου οργάνωσης να είμαι στο ψηφοδέλτιο της Β' Αθήνας σε μη εκλόγιμη θέση λέγοντας μου ότι στις κρίσιμες στιγμές οφείλουμε να στρατευόμαστε, σκέφτηκα ότι θα ήταν υποκριτικό εκ μέρους μου να αρνηθώ αυτή την τιμητική πρόταση για μία γυναίκα της ηλικίας μου.

Τώρα, σε πολιτικό επίπεδο, πως τα βλέπεις τα πράγματα;

Η χώρα και η πατρίδα είμαστε εμείς ο λαός της. Ο κρατικός μηχανισμός αποτελείται από κατοίκους αυτής της χώρας. Αν λοιπόν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι την νοοτροπία μας σε πολλούς τομείς, δε μπορούμε να έχουμε την απαίτηση από μια οποιαδήποτε κυβέρνηση να μας το επιβάλλει. Όσο μας ενδιαφέρει τι κάνει ο άλλος λάθος και όχι τι μπορούμε να κάνουμε εμείς σωστά θα συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος. Χρειάζεται ομοψυχία, αλληλεγγύη και αξιοκρατία με όποιο κόστος. Πρέπει να σκεφτόμαστε έξυπνα. Είμαστε μια αλυσίδα απόλυτα αλληλοεξαρτώμενη ο ένας από τον άλλον. Το δικό σου συμφέρον είναι και δικό μου. Αν δεν είναι ο διπλανός μου καλά, κάποια στιγμή δεν είμαι ούτε και εγώ.

Σε έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση; Έχεις αναγκαστεί να κόψεις κάποια πράγματα που έκανες στο παρελθόν;

Η κρίση δεν είναι απλώς οικονομική. Είναι κυρίως κοινωνική, που σαν αποτέλεσμα της έχει και την οικονομική δυσχέρεια. Η κρίση έχει επηρεάσει το δικό μου επάγγελμα σίγουρα από το 2007. Τώρα, χρόνια μετά, έχουμε συνηθίσει. Αλλάζουν τα δεδομένα και οφείλεις όσο μπορείς να προσαρμόζεσαι. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι με μεγάλο κόστος έχω κρατήσει μια συνεπή στάση ως προς τον κόσμο που με ακολουθεί και με υποστηρίζει. Αγωνίζομαι με καθαρότητα και ειλικρίνεια και νοιώθω πως αυτό το αντιλαμβάνονται. Ήμουν τυχερή γιατί πάντοτε ήμουν καλά και με τα πολλά και με τα λίγα. Επιθυμούσα να είμαι ολιγαρκής χωρίς να δημιουργώ υποχρεώσεις. Επί παραδείγματι ζω στο νοίκι για να είμαι ελεύθερη να αλλάζω περιβάλλον οποτεδήποτε το επιθυμώ.

Ξέρω ότι έχεις τατουάζ το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο. Τι σε οδήγησε να το κάνεις αυτό το τατουάζ και ποια η σχέση σου με τη θρησκεία;

Οι στίχοι αυτοί είναι για μένα τα πιο σημαντικά λόγια του Χριστού. Έχω διαβάσει πολύ τον Λόγο Του και πιστεύω σε Αυτόν κ στην αγάπη που δίδαξε.

Τέλος, θα ήθελα να μου πεις την άποψή σου για το Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, μιας και συζητιέται πολύ τον τελευταίο καιρό.

Είναι πραγματικά μια σπουδαία κατάκτηση για τα δικαιώματα του ανθρώπου στη χώρα μας. Κατάκτηση για την οποία αγωνίζεται η ΛΟΑΤ κοινότητα πολλά χρόνια. Άργησε αλλά είναι πλέον γεγονός. Ίσοι ενώπιον του νόμου όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως σεξουαλικής ταυτότητας! Όχι μονό υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα! Νομική κατοχύρωση στο δικαίωμα του να αγαπάς και να αγαπιέσαι, να δημιουργείς και να μοιράζεσαι να χαίρεσαι και να λυπάσαι, να ζεις και να πεθαίνεις όπως σου υπαγορεύει η φύση σου.

Αυτην την περίοδο η Ραλλία Χρηστίδου έχει ξεκινήσει τις ζωντανές εμφανίσεις παρέα με τον Γιώργο Μαργαρίτη σε έναν πολύ ζεστό χώρο, στις «Γραμμές» κάθε Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι και θα συνεχίσουν ταυτόχρονα και στην περιφέρεια. Εκτός από τη σύμπραξή της με τον Γιώργο Μαργαρίτη, παράλληλα θα παρουσιάσει για τρίτη σεζόν την παράσταση "Σαν κάτι βόλτες μακρινές", που είναι solo προσωπική παράσταση, την οποία επιμελείται προσωπικά (επιμέλεια προγράμματος, ενορχηστρώσεις κ.λπ.) παρέα με εξαίρετους φίλους μουσικούς.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΟΝΤΟΜ! (ΡΗΟΤΟ)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΟΝΤΟΜ! (ΡΗΟΤΟ)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ