2015-12-29 14:37:12
Φωτογραφία για Γλυκές μπουκίτσες... Και στις γιορτές ανακαλύψτε την αυθεντική γαλλική patisserie
Μικρές ενοχικές απολαύσεις, με γεύσεις σοκολάτας, κρέμας, αρώματα Βανίλιας Ταϊτής και φρέσκου λεμονιού, Βρίσκουμε στo «La bouchée»...

Όπως προδίδει και το όνομά του, στο «La bouchée» (μπουκιά στα γαλλικά) σχεδόν τα πάντα είναι σε μικρές αλλά κομψές αναλογίες. Κάτι το όποιο δεν ισχύει και για το χώρο. Αυτό το Ζαχαροπλαστείο με την γαλλική φινέτσα θα το Βρείτε στην Ηλιούπολη, με γλυκά γεμάτα γεύσεις και αρώματα, μικρά σε διαστάσεις αλλά σκανδαλιστικά προκλητικά. Το κατάστημα άνοιξε το 2008 και συνεχίζει. 

Πίσω από την επιλογή και την παρασκευή των γλυκών είναι μια δυνατή ομάδα σεφ patissier που επιμελείται όλη την γκάμα των γλυκών η οποία στηρίζεται σε αυθεντικές γαλλικές συνταγές. Βασικό μέλημα αποτελεί n επιλογή των φρέσκων πρώτων υλών και υλικών υψηλής ποιότητας, στις οποίες περιλαμβάνονται σοκολάτες και πραλίνες, βούτυρα και κρέμες γάλακτος Νορμανδίας, με έντονο το εποχικό στοιχείο.


Πρωταγωνιστής και βασικό υλικό είναι n αυθεντική σοκολάτα. Κυριαρχεί n μπίτερ και n σοκολάτα γάλακτος.

Η φιλοσοφία που κυριαρχεί στο συγκεκριμένο Ζαχαροπλαστείο είναι αυτή των μικρών γλυκών. Μεγέθη μη υπερβολικά τα οποία δεν καθιστούν την απόλαυση απαγορευμένη.

Η γκάμα, εκτός από τα σοκολατάκια, περιλαμβάνει μικρά εκλέρ, μακαρόν, σε διάφορες γεύσεις όπως φιστίκι, φράουλα, λεμόνι, σοκολάτα, μανταρίνι Βατόμουρο, πάστες με πιο ιδιαίτερες γεύσεις όπως εσπρέσο, μπί¬τερ και σοκολάτα καραμέλα. Η ivoire προκαλεί σε γευστικό ταξίδι, με την mousse λευκής σοκολάτας να συνδυάζεται με τα χαρακτηριστικά αρώματα της Βανίλιας Ταϊτής, πέρλες croquant και dacquoise αμυγδάλου.

Όντας ένα Ζαχαροπλαστείο με γαλλική γευστική σφραγίδα, δεν θα μπορούσε να μη διαθέτει μιλφέιγ και λογής λογής ταρτάκια. Το προφιτερόλ με σοκολάτα μπίτερ αλλά και το μιλφέιγ σερβίρονται σε γυάλινο ποτήρι και μπολ αντίστοιχα. Κάτι το ποιο ιδιαίτερο είναι το ποτηράκι giandujia, με μια κουταλιά που φτάνει στο βάθος του ποτηριού, έρχεται στον ουρανίσκο μας η δροσιά από το αρωματισμένο με βανίλιες Ταϊτής crémeux, το οποίο συνοδεύει η αφράτη mousse giandujia και τελειώνει με τα crispies (μπισκοτάκια σοκολάτας)

Η ποικιλία στις τάρτες είναι αρκετά μεγάλη και εξαρτάται από την εποχή και τα διαθέσιμα φρούτα. Η τάρτα με πικρή σοκολάτα και φρέσκο λεμόνι έχει κερδίσει τις προτιμήσεις των περισσότερων.

Μια πανδαισία αισθήσεων και απόλαυσης! Η τέχνη της γευσιγνωσίας από έναν αληθινό maître, που μυεί τους Αθηναίους στη γαλλική τέχνη της ζαχαροπλαστικής!

Δοκιμάστε την τέχνη του La bouchée… L’ art de la pâtisserie! Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ