2015-12-30 05:00:12
Φωτογραφία για «Star Wars»: H δύναμη ξύπνησε και στο ελληνικό box office
Ακολουθώντας τα χνάρια της μεγάλης εισπρακτικής επιτυχίας και των διθυραμβικών κριτικών στο εξωτερικό, το απόλυτο κινηματογραφικό φαινόμενο της Lucasfilm, «Star Wars: The Force Awakens», σημειώνει ρεκόρ εισιτηρίων και στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η ταινία που ξεκίνησε να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες την Παραμονή των Χριστουγέννων θα γράψει ιστορία ως το καλύτερο άνοιγμα ταινίας σε Σαββατοκύριακο Χριστουγέννων, καθώς συγκέντρωσε στο πρώτο τετραήμερο προβολής περισσότερα από 137.000 εισιτήρια σε πανελλαδικό δίκτυο κυκλώματος (συνολικά 163 αίθουσες).

Πρόκειται για το δεύτερο καλύτερο άνοιγμα Σαββατοκύριακου για το 2015, το δεύτερο καλύτερο άνοιγμα ταινίας Disney των τελευταίων πέντε ετών στη χώρα μας, και το καλύτερο άνοιγμα ταινίας «Star Wars» όλων των εποχών, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα, με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, το «Star Wars: The Force Awakens» έγινε η πρώτη ταινία που έφτασε ταχύτερα και ξεπέρασε σε εισπράξεις το ένα δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως, στις μόλις πρώτες δώδεκα μέρες προβολής της.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο Τζέι Τζέι Έιμπραμς, ενώ το καστ συνθέτουν ο - υποψήφιος για Όσκαρ - Χάρισον Φορντ, οι Ντόμναλ Γκλίσον, Άντι Σέρκις, Μαρκ Χάμιλ, Όσκαρ Άιζακ, Κάρι Φίσερ, Ντέιζι Ρίντλεϊ, Τζον Μπογιέγκα, η - βραβευμένη με Όσκαρ - Λουπίτα Νιόνγκο και οι Ντόμναλ Γκλίσον, Άντονι Ντάνιελς και Πίτερ Μέιχιου. Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ