2015-12-30 05:12:11
Φωτογραφία για Τουρκία: Ουρές μέσα στην βροχή για τα 17 εκατ. ευρώ του πρωτοχρονιάτικου λαχείου
Παροξυσμός έχει δημιουργηθεί έξω από τα πρακτορεία που πωλούν το... πρωτοχρονιάτικο λαχείο σε κάθε γωνιά της Τουρκίας, αφού το αστρονομικό ποσόν των 55 εκατομμυρίων λιρών (17.300.000 ευρώ), είναι ένα μεγάλο δέλεαρ για τον μέσο Τούρκο εργαζόμενο, που αμείβεται με 310 ευρώ τον μήνα.

Παρόλο που αυτές τις ημέρες ο καιρός στην γειτονική χώρα είναι βροχερός και επικρατούν ισχυροί άνεμοι, οι Τούρκοι με ομπρέλες δεν διστάζουν να στέκονται έξω από τα πρακτορεία για να αγοράσουν ένα λαχείο, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ατελείωτες ώρες αναμονής.

Ουρές έξω το πρακτορείο Nimet Abla στην Κωνσταντινούπολη

Στην γειτονιά Eminönü της Κωνσταντινούπολης οι κάτοικοι δείχνουν σαφή προτίμηση στο πρακτορείο «Nimet abla» (ευλογημένη αδελφή), το οποίο θεωρείται το «τυχερό» πρακτορείο της πόλης. Ακριβώς έξω από το «Nimet abla» ένας πλανόδιος λαχειοπώλης φωνάζει σε όσους περιμένουν στην ουρά: «Αν είσαι τυχερός δεν έχει σημασία από πού αγοράζεις το λαχείο».


Ο λαχειοπώλης Αχμέτ Μουτλού μίλησε στην εφημερίδα Hurriyet και υποστήριξε ότι, αν κάποιος θέλει να κερδίσει θα πρέπει να περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να αγοράσει λαχείο και αυτή είναι όταν τα πουλιά τον κουτσουλήσουν! Ο ίδιος ανέφερε ότι κάποια μέρα που ένα περιστέρι «προτίμησε τον ώμο του» κέρδισε το ποσόν των 6.000 ευρώ από ένα λαχείο που είχε κρατήσει για τον εαυτό του.

Πάντως, ήδη το 99% των πρωτοχρονιάτικων λαχείων έχουν πουληθεί ενώ ανεξάρτητα από τον μεγάλο τυχερό η τουρκική κυβέρνηση αναμένεται να κερδίσει 155 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση των λαχείων της πρωτοχρονιάς. Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ