2015-12-31 07:59:12
Φωτογραφία για Την «Πρωτοβουλία για το Παιδί» στη Βεργίνα θα επισκεφθεί την παραμονή Πρωτοχρονιάς ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, βουλευτής και... κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, θα επισκεφθεί την «Πρωτοβουλία για το Παιδί»*, στην Βεργίνα, στις 11.30 το πρωί της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου 2015. Θα έχει την ευκαιρία να ακούσει από τα παιδιά τα κάλαντα, να ανταλλάξει ευχές με τους υπεύθυνους της «Πρωτοβουλίας» και τα παιδιά του «Σπιτιού της Βεργίνας» και να προσφέρει δώρα στα παιδιά για τη νέα χρονιά.

*Η «Πρωτοβουλία για το Παιδί» είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα , αφοσιωμένο στην υπόθεση της προστασίας και της φροντίδας παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη και σε κίνδυνο. Το Όραμα των ανθρώπων της είναι η παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας σε όλους τους βαθμούς (ανοιχτή και κλειστή φιλοξενία, αυτόνομη διαβίωση για τα παιδιά, επιβοήθηση των οικογενειών τους, προώθηση της αναδοχής).

Στο Σπίτι της Βεργίνας φιλοξενούνται παιδιά σε συνθήκες οικογενειακής θαλπωρής. Η λειτουργία του υποστηρίζεται από εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό, εποπτεύεται από Παιδοψυχίατρο και διέπεται από κανόνες που διασφαλίζουν την ασφαλή και υγιή ανάπτυξη των παιδιών, αποκλείοντας τον κίνδυνο της ιδρυματοποίησης.


Αποστολή της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» είναι η διάσωση εγκαταλειμμένων, κακοποιημένων , βαριά παραμελημένων και ορφανών παιδιών , η άρση των συνεπειών από την κατάσταση που βίωσαν και η απόδοση στην κοινωνία ακέραιων , χρήσιμων και αξιοπρεπών ανθρώπων.

Τα μέσα για την επίτευξη των στόχων είναι πρωτίστως το ανθρώπινο δυναμικό ( τα μέλη, οι εθελοντές, το επιστημονικό προσωπικό) ,οι υποδομές (τα Σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας στη Βέροια και Μακροχρόνιας Φιλοξενίας στη Βεργίνα) , οι συνεργασίες(συμμετοχή σε Δίκτυα), οι εκδηλώσεις (ενημέρωσης, πρόληψης, κατάρτισης, επιμόρφωσης). Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ