2016-01-01 02:40:14
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Πεζοναύτης κάνει την περιπέτειά του με τον καρκίνο σίριαλ μαύρου χιούμορ
Για τον περισσότερο κόσμο, η «συνάντηση» με τον καρκίνο είναι αναμφίβολα η πιο... δυσάρεστη εμπειρία της ζωής τους, που συνήθως τους οδηγεί σε κατάθλιψη και «μαύρες σκέψεις». Για τον αμερικανό πεζοναύτη Μαρκ Φαϊλόγα η απάντηση στην διάγνωση ήταν ακριβώς το αντίθετο: το «μαύρο χιούμορ». Το οποίο μάλιστα αποφάσισε να μην το κρατήσει σε ένα στενό οικογενειακό κύκλο, αλλά να το κοινοποιήσει σε ένα ευρύτερο κοινό. Και να δημιουργήσει μια σειρά μικρών βιντεοσκοπημένων επεισοδίων, μέσα από τα οποία θα περιγράφει με τον δικό του τρόπο τις περιπέτειες και την εξέλιξη της πορείας της ασθένειας επάνω του.

Η διάγνωση έγινε πριν λίγες ημέρες, και ο Μαρκ πήρε αμέσως την απόφαση για να προχωρήσει σ' αυτή την ιδιαίτερη αντιμετώπιση του προβλήματός του. Και μάλιστα χωρίς περιστροφές και πολλές φιοριτούρες, καθώς μεταξύ άλλων αποφάσισε να ονομάσει την σειρά: «F--- Cancer» (η πρώτη λέξη είναι η γνωστή f-word της αγγλικής γλώσσας...)


Το πρώτο βίντεο των έξι λεπτών ο Φαιλόνγκα εμφανίζεται χωρίς καθόλου μελαγχολική διάθεση, μιλά με την γυναίκα του, κάνει χιούμορ για την κατάστασή του την οποία σκέφτεται να χρησιμοποιήσει ως άλλοθι για να πάρει μία παράταση στην προθεσμία παράδοσης μιας εργασίας στην δουλειά του, ενώ παίζει Σκράμπλ και τρώει cupcakes που έφτιαξε στο σπίτι του.

«Ξέρω ότι σε πολλούς μπορεί να μοιάζει χυδαίο, αλλά έτσι είμαι εγώ» λέει ο Φαϊλόνγκα στο βίντεο. «Και θα γίνει "χειρότερο" καθώς το μαύρο χιούμορ είδα ότι με βοηθά στην κατάστασή μου, και πρόκειται να γίνει ακόμα πιο μαύρο στα επόμενα επεισόδια».

Η ασθένεια και η αλλαγή της ζωής για τον Φαϊλόνγκα ήταν κάτι εξαιρετικά δύσκολο να αποδεχτεί ένας τόσο ενεργητικός άνθρωπος, ο οποίος μάλιστα είχε βρεθεί στο Αφγανιστάν όπου λόγω και της αγάπης του για την φωτογραφία είχε κερδίσει πολλά βραβεία, ανάμεσά τους και την αναγνώριση ως του κορυφαίου φωτογράφου του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας των ΗΠΑ για το 2009. Έφυγε από την υπηρεσία τον περασμένο Αύγουστο, και τώρα εργάζεται στην τοπική κοινότητα ως εκπαιδευτής των νέων στα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης.

Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν γνωρίζει ακόμα ακριβώς τον τύπο του καρκίνου που έχει, και αν το λέμφωνα το οποίο έχει διαγνωστεί είναι από αυτά που θεωρούνται σήμερα θεραπεύσιμα. Όμως η ανταπόκριση του κόσμου στο πρώτο βίντεο της σειράς τον εντυπωσίασε, όχι μόνο με τον αριθμό των ανθρώπων που τηλεφώνησαν αλλά και με τις αντίστοχες ιστορίες που θέλησαν να μοιραστούν μαζί του. Όσο για τον ίδιο, δηλώνει ότι οι άνθρωποι δεν θέλουν να τον λυπούνται, αλλά να του φέρονται όπως του φέρονταν μέχρι σήμερα.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ