2016-01-03 12:23:15
Φωτογραφία για Υιοθετήθηκε η σκυλίτσα που οι ιδιοκτήτες της πέταξαν στο δρόμο
Στο νέο της σπιτικό στο Ηράκλειο της Κρήτης θα μεταφερθεί την Τρίτη 5 Ιανουαρίου η σκυλίτσα για την οποία έκανε έκκληση ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» καθώς οι ιδιοκτήτες της την πέταξαν στον δρόμο στην κυριολεξία μετά από δέκα χρόνια συνύπαρξης. Η έκκληση του συλλόγου και μέσω του www.zoosos.gr είχε άμεσο αποτέλεσμα. Εκατοντάδες ήταν πραγματικά εκείνοι που κάλεσαν την πρόεδρο του συλλόγου Έφη Τσεκμεζόγλου – όπως εξήγησε μιλώντας στο www.zoosos.gr – ζητώντας να υιοθετήσουν το σκυλάκι που παράμενε πιστό στην άκαρδη οικογένεια και περίμενε τους δικούς του επί ένα μήνα στο χαλάκι της εισόδου του σπιτιού στην πολυκατοικία όπου διέμεναν στην οδό Δωδεκανήσου στο κέντρο των Χανίων.

Το 10 ετών ζώο το πέταξαν στο δρόμο επειδή μετακόμισαν από τα Χανιά στον Βόλο και μάλιστα χωρίς να το έχουν στειρώσει.

Εις βάρος του άνδρα που προέτρεψε μάλιστα τον γείτονα του να δηλητηριάσει το ζώο της οικογένειας του με φόλα – όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ – επειδή είναι γέρικο (!) για να ξεμπερδεύει με το θέμα θα ασκηθεί δίωξη από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ». Θυμίζουμε ότι η εγκατάλειψη του κατοικίδιου είναι ποινικό αδίκημα και συνιστά φυσικά κακοποίηση αφού το ζώο εκτίθεται σε θανάσιμους κινδύνους.


Επί έναν μήνα το ζώο περίμενε στο πατάκι την οικογένεια που την πέταξε στο δρόμο και οι γείτονες την έδιωχναν επειδή «βρώμιζε» την πολυκατοικία!

Όλοι εσείς που θέλατε να κάνετε μέλος της οικογένειας σας αυτό το πλάσμα και δεν προλάβατε θυμηθείτε ότι παντού στην Ελλάδα υπάρχουν αναρίθμητα νόμιμα και μη αδειοδοτημένα καταφύγια και εκεί ζουν σκυλιά και γατιά που χρειάζονται ένα ζεστό σπιτικό. Στους δρόμους των πόλεων και των χωριών περιφέρονται αδέσποτα ζώα που θα σώσετε αν τους ανοίξετε το σπίτι σας.

«Τη Δευτέρα θα πάμε να βάλουμε microtsip και την Τρίτη θα πάει στη νέα της οικογένεια. Η ανταπόκριση του κόσμου αποδεικνύει ότι υπάρχουν πολλοί γύρω μας – που παραμένουν άνθρωποι – και δε μπορούν να παραμείνουν ασυγκίνητοι σε ένα βλέμμα που μιλάει στην ψυχή τους. Μακάρι φέτος να γίνουμε περισσότεροι και να μειωθεί η βία και η αδιαφορία προς όλα τα ανυπεράσπιστα πλάσματα!» επισημαίνει στην ανακοίνωση της «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ».

Απειλεί εκείνους που νοιάστηκαν για το ζώο

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο ιδιοκτήτης του ζώου μετά την δημοσιοποίηση του γεγονότος – όπως μας εξήγησε η κα Τσεκμεζόγλου – όχι μόνο την απείλησε αλλά σε δεύτερη φάση – όταν αντιλήφθηκε ότι οι απειλές δεν πιάνουν τόπο – ισχυρίστηκε ότι είχε παρατήσει την σκυλίτσα προσωρινά, ότι η αεροπορική εταιρία με την οποία ταξίδεψαν οικογενειακώς από τα Χανιά στον Βόλο δεν δεχόταν σκυλιά (!), ότι θα πεθάνει εξαιτίας της καρδιάς του αν τον καταγγείλουν και πολλά άλλα φαιδρά επιχειρήματα. Ουσιαστικά ζητάει τώρα να τον λυπηθούν και να μην τον καταγγείλουν ενώ εκείνος δεν έδειξε κανένα έλεος για το ζώο που παράτησε στο δρόμο χωρίς να νοιαστεί για το πως αυτό θα επιβιώσει! Η καταγγελία εις βάρος του θα κατατεθεί σήμερα στο Α.Τ. Χανίων.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ