2016-01-03 13:57:15
Φωτογραφία για Κόλαφος για Airbus η γαλλική προμήθεια α/φών C-130 της LM…
Δεν είναι και η καλύτερη… διαφήμιση για την ευρωπαϊκή αεροναυπηγική βιομηχανία, όταν μια κομβική ευρωπαϊκή χώρα όπως η Γαλλία, ανακοινώνει δια του υπουργού Άμυνας ότι αγοράζει τέσσερα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου C-130 Hercules από τις ΗΠΑ και τη Lockheed Martin, επειδή οι ευρωπαϊκές επιλογές παρουσιάζουν προβλήματα Την αποκάλυψη για την οριστική απόφαση έκανε ο ίδιος ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους σε στρατιωτική βάση στην Ιορδανία από όπου εφορμούν γαλλικά μαχητικά που συμμετέχουν στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIL / ISIS) στο Ιράκ και τη Συρία.

Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι οι παραδόσεις του αεροσκάφους θα μπορούσαν να αρχίσουν μόλις το 2017. Η στροφή προς τους Αμερικανούς κατασκευαστές οφείλεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τα Airbus A400M που έχει παραγγείλει (δεν τα διευκρίνισε), η παράδοση των οποίων δεν θα γίνει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και θα καθυστερήσουν.

Η Γαλλία διαθέτει τέσσερα μεταγωγικά Airbus A400M, αλλά η επιχειρησιακή τους αξιοποίηση έχει περιοριστεί από τον περασμένο Μάιο, μετά τη συντριβή ενός αεροσκάφους του τύπου στην Ισπανία και μάλιστα κατά την πρώτη του πτήση.

Η διερεύνηση του δυστυχήματος από τις ισπανικές αρχές, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το αεροσκάφος αντιμετώπιζε πρόβλημα με την παροχή ρεύματος σε τρεις από τις τέσσερις κινητήρες του αεροσκάφους, πιθανώς λόγω προβλήματος στο λογισμικό…
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ