2016-01-04 07:51:54
Φωτογραφία για Η μάχη των συντάξεων: Σε τι επιμένουν οι θεσμοί και ποια είναι η πρόταση της κυβέρνησης;
Η κυβέρνηση στέλνει σήμερα στους Θεσμούς την τελική της πρόταση για το Ασφαλιστικό, όμως όλα δείχνουν ότι οι δανειστές βάζουν ήδη στο κείμενο αστερίσκους.

Ενώ η κυβέρνηση δεν θέλει μειώσεις στις επικουρικές από τα 170 ευρώ και κάτω οι θεσμοί επιμένουν σε μειώσεις από τα 120 ευρώ και πάνω, ενώ απαιτούν οι συντάξεις να είναι στο 53% του συντάξιμου μισθού, σχεδόν 10% κάτω από τις προτάσεις της κυβέρνησης.

Η νέα ελληνική πρόταση βάζει το πλαφόν για την κύρια σύνταξη στα 2.300 ευρώ το μήνα καθαρά, ενώ τοποθετεί και το ανώτατο πλαφόν για περισσότερες από μία συντάξεις στα 3.000 ευρώ καθαρά το μήνα.

Η πρόταση της κυβέρνησης για τις συντάξεις:

Υπολογισμός κύριας σύνταξης Νέος τρόπος υπολογισμού για όλους με βάση το σύνολο του ασφαλιστικού βίου με κλιμακωτά ποσοστά αναπλήρωσης ανάλογα με τα έτη ασφάλισης και τις εισφορές.

Προσωπική διαφορά Ποσό που θα καταβάλλεται στους συνταξιούχους οι οποίοι με τον νέο τρόπο υπολογισμού θα βρεθούν να δικαιούνται λιγότερα χρήματα σε σχέση με τον αρχικό υπολογισμό της σύνταξης.


Εθνική σύνταξη

Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια στα 384 με ασφάλιση 15 ετών στα 67 έτη ή στα 62 με 40 έτη ασφάλισης.

Εθνική σύνταξη Εθνική και κύρια σύνταξη θα αθροίζονται.

Εισφορές Νέος τρόπος υπολογισμού εισφορών για όλους, δημιουργία εθνικού φορέα ασφάλισης και αύξηση εισφορών κατά 0,50% για εργοδότες και εργαζόμενους.

Κατρούγκαλος με πολιτικούς αρχηγούς και Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Στις 11.00, το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Εργασίας θα συναντηθεί με τον Γ. Πλακιωτάκη της ΝΔ, στις 12.00 με τον Β. Λεβέντη, στις 12.30 με εκπροσώπους από το Ποτάμι, στις 13.00 με τον Δ. Κουτσούμπα, στις 14.00 με την Φ. Γεννηματά και στις 18.00 τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο.

Όλες αυτές οι συναντήσεις θα γίνουν πριν παραδοθεί στην τρόικα το τελικό σχέδιο, ενώ όλα δείχνουν πως ο νέος νόμος θα καθυστερήσει να εισαχθεί στη Βουλή για ψήφιση. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η κατάθεση του νέου Ασφαλιστικού στη Βουλή μπορεί να γίνει στις 25 Φεβρουαρίου, κάτι που σημαίνει πως θα καθυστερήσει η πρώτη αξιολόγηση από τους θεσμούς.
 Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ