2016-01-07 10:54:38
Φωτογραφία για Τι σημαίνει η βόμβα Υδρογόνου στα χέρια της Βόρειας Κορέας για τον υπόλοιπο κόσμο;
O Robert Edwin Kelly, Διευθυντής Ερευνών στις Υπηρεσίες Ασφάλειας SKL και καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Pusan National University απαντάει στο DefenceMatters σχετικά με την πιθανή δοκιμή της βόμβας υδρογόνου της Βόρειας Κορέας Είναι όντως βόμβα υδρογόνου;

Στο SKL, είμαστε επιφυλακτικοί. Η Βόρεια Κορέα ισχυρίζεται διάφορα, και δεν υπάρχει κανένας λόγος, αν λάβουμε υπόψην μας την ιστορία της που ειναι σκεπασμένη με ψέματα και υποκρισία, να τους πάρουμε στα σοβαρά. Περιμένουμε να ακούσουμε από τη Νότια Κορέα ή / και τις ΗΠΑ, αλλά ο στρατός της Νότιας Κορέας έχει ήδη δηλώσει ότι δεν πιστεύει ότι η έκρηξη ήταν απο βόμβα υδρογόνου. Ίσως η σημερινή βόμβα να κατασκευάστηκε για να δημιουργήσει την εντύπωση μια βόμας υδρογόνου - με καποιο τρόπο σύντηξης ή με καυσιμο υδρογόνου. Αλλά το σεισμικό αποτύπωμα της έκρηξης μοιάζει ήδη με το τεστ του 2013, οπότε παραμένουμε επιφυλακτικοί ως προς τους ισχυρισμούς για βόμβα-Η. Τούτου λεχθέντος, θα ήταν μια σημαντική, και τρομακτική, αναβάθμιση, εάν η Πιονγιάνγκ κατάφερε να το πετύχει.


Γιατί τώρα;

Προτείνουμε δύο πιθανές ερμηνείες:

1) Δεν συμβαίνουν πολλά πράγματα στη διπλωματία της Βόρειας Κορέας, οπότε τώρα είναι μια πολύ καλή στιγμή για να κάνουν το τεστ. Οι σχέσεις με την Κίνα και τη Νότια Κορέα επί του παρόντος εχουν παγώσει. Η Κίνα είναι αναστατωμένη, αλλά δεν εγκαταλείπει τη Β. Κορέα, ενώ οι πιο πρόσφατες συνομιλίες με τη Νότια Κορέα κατέρρευσαν τον Δεκέμβριο. Έτσι, οι εξωτερικές σχέσεις τις δεν ειναι και τόσο καλές οπότε γιατι να μην κάνουν το τέστ τώρα;

2) Τον Απρίλιο η Νότια Κορέα εχει βουλευτικές εκλογές. Η ιστορία των δύο χωρών μας δείχνει οτι η Πιονγκγιάνγκ πάντα προσπαθεί να πεηρεάσει τις εκλογές της Νότιας Κορέας.

Ίσως να έγινε γι αυτον τον λόγο. Αλλά εξακολουθούν να είναι τρεις έως τέσσερις μήνες μακριά οι εκλογές, οπότε κλίνουμε προς την ερμηνεία Νούμερο 1.

Πώς επηρεάζει τις περιφερειακές σχέσεις;

Μόνο προς το χειρότερο, αν αυτό είναι εφικτό. Ειδικά η Ιαπωνία αντέδρασε πολύ έντονα. Το SKL πιστεύει ότι το μέλλον αυτής της επιδείνωσης για τις δημοκρατίες της περιοχής είναι η αντι-πυραυλική άμυνα. Είναι ολοένα και πιο εμφανές ότι η Βόρεια Κορέα δεν έχει καμία πρόθεση να κάνει στην άκρη όσο αφορά τα πυρηνικά ή τα πυραυλικά προγράμματα. Η μόνη εναλλακτική λύση - πέρα ​​από εξαιρετικά επικίνδυνους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και την φαινομενικά αναποτελεσματική διπλωματία - είναι η σημαντική ώθηση της αεράμυνας. Το SKL έχει ταχθεί υπέρ αυτής της επιλογής σε εκθέσεις του στο παρελθόν που αφορούν τη Βόρεια Κορέα

Αυτο αλλάζει το επίπεδο απειλής από τη Βόρεια Κορέα;

Το SKL δεν αξιολογεί τον στρατό της Βόρειας Κορέας ως κύρια απειλή. Ο Λαϊκός Στρατός της Κορέας είναι πεπαλαιωμένος, έστω κι αν είναι τεράστιος, και έχει σχεδιαστεί με βάση τον πόλεμο όπως το ανατολικό μέτωπο κατα την διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, και οι σύμμαχοι (οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα) δεν πρόκειται να πολεμήσουν με τον τρόπο αυτο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το πυρηνικό πρόγραμμα. Οι Βόμβες υδρογόνου είναι μια τάξη μεγέθους πιο ισχυρές από ό, τι οι ατομικές βόμβες στο ποσό της ενέργειας που απελευθερώνουν. Είναι όπλα σύντηξης. Έτσι, αν η Πιονγιάνγκ τις εχει κατασκευάσει σε μικρογραφία ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν στην κορυφή ενός πυραύλου, θα ήταν μια απειλή για την περιοχή, και, ενδεχομένως, την ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ - αν η Βόρεια Κορέα διαθέτει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBM).

Αλλά ακόμα δεν πιστεύουν οτι η Βόρεια Κορέα έχει πυραύλους ICBM.

Άλλωστε η Βόρεια Κορέα όπως δείχνει και η ιστορία ειναι όλο λόγια. Οπότε προτείνουμε ηρεμία μέχρι να επαληθευτούν απο κάποια αξιόλογη πηγή οι ισχυρισμοί της Β. Κορέας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ