2016-01-07 14:15:15
Φωτογραφία για Σπαρταριστές σκηνές και ευτράπελα από τον φετινό εορτασμό των Θεοφανίων
Στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης, η τελετή μετατράπηκε σε ποντιακό ανέκδοτο Οι εκατοντάδες πιστοί που είχαν συγκεντρωθεί σε πισίνα της περιοχής δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν τον νεαρό σε ηλικία ιερέα με στυλ αθλητή της σφαιροβολίας να γέρνει το κορμί του και να πετάει τον Σταυρό έξω από το νερό(!), ενώ μπροστά του είχε ολόκληρη την πισίνα! Ο ίδιος σχολίασε με χιούμορ την... γκάφα του λέγοντας ότι θα μείνει στην ιστορία ως ποντιακό ανέκδοτο και την αφιέρωσε στην Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου! Πάντως, η δεύτερη προσπάθειά του να ρίξει στο νερό τον Σταυρό στέφθηκε με επιτυχία, με έναν νεαρό άνδρα και ένα μικρό κοριτσάκι με σκουφάκι να βουτούν για να τον πιάσουν.

Στην Πρέβεζα, η ατμόσφαιρα δονίστηκε από κόρνες και παράξενους ήχους που έμοιαζαν με ήχους από φλιπεράκια(!), την στιγμή που ο Σταυρός έπεσε στην θάλασσα όπως και την ώρα που γύρω στους 15 κολυμβητές βούτηξαν στο νερό. Δημιουργήθηκε μια μικρή αναμπουμπούλα μέχρι ο τυχερός Κίμωνας Πουρναρόπουλος να καταφέρει να πιάσει τον Σταυρό...


Στα Σύβοτα της Θεσπρωτίας, ο ιερέας για να ακούγεται στο πλήθος, λειτουργούσε μιλώντας στο μικρόφωνο τηλεβόα που κρατούσε νεαρός πιστός. Τρεις έφηβοι και ένα μικρό παιδί περίμεναν υπομονετικά στην προβλήτα μέχρι να ριχτεί ο Σταυρός στην θάλασσα, ενώ οι τρεις μεγαλύτεροι κολυμβητές κοίταζαν τον μικρότερο... με μισό μάτι. Την στιγμή που ο Σταυρός έπεσε στο νερό, τα χειροκροτήματα και οι φωνές του πλήθος καλύφθηκαν από την σειρήνα περιπολικού της Αστυνομίας! Τελικά, ο μικρός δεν έκανε την έκπληξη, αφού τον Σταυρό τον έπιασε ένας από τους μεγαλύτερους κολυμβητές με τατουάζ στον αριστερό ώμο!

Στην Πετρούσα Δράμας, η τελετή αγιασμού έγινε σε μια μεγάλη στέρνα γεμάτη νερό έξω από την εκκλησία του χωριού. Ένας άνδρας αφού πρώτα έπλυνε το πρόσωπο με νερό από την στέρνα βούτηξε με τα ρούχα για να πιάσει τον Σταυρό εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών. Για άγνωστο λόγο,ένας δεύτερος πιστός, και αφού είχε αναδυθεί ο Σταυρός, έκανε βουτιά κι εκείνος με τα ρούχα στην στέρνα! Άγνωσται αι βουλαί των πιστών! 

Τέλος, στην Ηγουμενίτσα, ο Σταυρός και οι τέσσερις κολυμβητές έπεσαν στο νερό δύο φορές! Και τις δύο φορές ένας εκ των κολυμβητών βούτηξε με καθυστέρηση στο νερό, ενώ την παράσταση στην τελετή έκλεψε ένας από τους ιερείς που βρίσκονταν στην εξέδρα, ο οποίος προσπαθούσε να καταγράψει με το κινητό του τηλέφωνο την στιγμή την πτώσης του Σταυρού στο νερό και ζητούσε συνεχώς από έναν μικρό πιστό που κρατούσε ένα μεγάλο κερί, να κάνει στην άκρη για να μπορέσει να κάνει την δουλειά του!
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ