2016-01-07 19:29:05
Φωτογραφία για Από ...κόσκινο όλες οι συμβάσεις για την καθαριότητα στο ΕΣΥ
ΗΕΑLTH VIEW.GR

«Φρένο» στην διαφθορά, κατασπατάληση και υπερτιμολόγηση στο χώρο των προμηθειών στο ΕΣΥ και ιδιαίτερα στις υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης, επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα περάσει από «κόσκινο» όλες τις σχετικές συμβάσεις ενώ ετοιμάζει και συγκεκριμένο πλαίσιο για τις συγκεκριμένες προμήθειες. 

Ήδη η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας προχωρά στη συγκρότηση Επιτροπής για τη σύνταξη οικονοµοτεχνικής µελέτης για τις υπηρεσίες Φύλαξης και Ασφάλειας όλων των εποπτευόµενων φορέων του υπουργείο Υγείας καθώς και Επιτροπής σύνταξης οικονοµετεχνικής µελέτης για τις υπηρεσίες καθαριότητας. 

Το θέμα παρακολουθεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης ο οποίος έχει δηλώσει στη Βουλή ότι «το σύστημα της διαφθοράς συνεχίζει και γλεντάει». Ενδεικτικά για τις υπηρεσίες σίτισης ο κ. Πολάκης έχει πει πως το υπουργείο δίνει «το τετραπλάσιο ποσό από αυτό που κοστίζει το φαγητό σε πεντάστερο ξενοδοχείο». 

Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζεται πλήρης καταγραφή όλων των κωδικών και αντιδραστηρίων για τον εφοδιασμό νοσοκομείων, περιγραφή των τεχνικών και ποιοτικών προδιαγραφών για κάθε κατηγορία υλικών και όποιο νοσοκομείο δεν τα πληροί θα αποκλείεται από τους διαγωνισμούς. Επίσης, θα υπάρξει καθορισμός τιμής για κάθε κατηγορία προϊόντων (το εύρος τιμής θα είναι συν - πλην 10% της τιμής που υπάρχει στο 50% των χωρών της ΕΕ).
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ