2016-01-08 02:32:08
Φωτογραφία για Κούλης Αποστολίδης: Ο απολογισμός πρέπει να γίνει στο τέλος της σεζόν
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κούλης Αποστολίδης, μίλησε... στον ΣπορFm 94,6 και στην εκπομπή «Αντεπίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο, για:

-τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ και τα όσα έγιναν μετά την ήττα από την Καλλονή στο Κύπελλο: «Δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, περίμενα τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Αυτό είναι σαφές. Από το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει μία διαδικασία να φτιαχτεί μία ομάδα σε βάθος χρόνου. Θέλει χρόνο και υπομονή με την προϋπόθεση ότι η δουλειά που γίνεται στο ποδοσφαιρικό τμήμα, θα έχει ως στόχο τη βελτίωση από μήνα σε μήνα. Δεν βλέπουμε όμως κάτι τέτοιο. Απεναντίας, η ομάδα τον τελευταίο μήνα είναι σε πτωτική πορεία».

-τις μεταγραφές και την υπόθεση Γκαλίτσιου: «Και εγώ είμαι της άποψης ότι σε μία ποδοσφαιρική ομάδα, πρέπει να υπάρχει ένα συγκεκριμένο οργανόγραμμα, να υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις εργασίας και να είναι επανδρωμένη με στελέχη που μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές τις απαιτήσεις. Χρειάζεται ένα ξεκάθαρο σχήμα και όχι πολλοί σύμβουλοι. Τα προηγούμενα σχήματα είχαν αποτύχει, και τώρα βλέπουμε τον κ. Σαββίδη να επιλέγει ένα μείγμα του τεχνοκρατικού κόσμου με το ΠΑΟΚτσίδικο στοιχείο. Χρειάζεται να λαμβάνονται πιο σύντομα οι αποφάσεις».


-τις φετινές μεταγραφές του ΠΑΟΚ και τη μεταγραφή του Ροντρίγκες: «Τόσο ο Φρανκ Άρνεσεν όσο και ο Ιγκόρ Τούντορ είναι δύο άνθρωποι που δεν είχαν τον χρόνο να δουλέψουν, με πολλά προβλήματα από τα capital controls. Αποδείχθηκε στην πράξη ότι μία – δύο μεταγραφές πετυχαίνουν, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό έχουν αποτύχει. Από τη στιγμή που υπάρχει ο Άρνεσεν στη θέση του αθλητικού διευθυντή και έχει τις απαραίτητες γνώσεις, η δουλειά του προπονητή είναι να αναφέρει τις ανάγκες που έχει η ομάδα, ας πούμε ένα δεκάρι που θα έχει συγκεκριμένες ιδιότητες και να προτείνει ένα – δύο ονόματα. Εκείνος που θα αποφασίσει είναι ο αθλητικός διευθυντής.

Από εκεί και πέρα, μπορεί να αποφασίσει και ο ίδιος για κάποια περίπτωση, αν δεν προτείνει κάτι ο προπονητής. Ασχέτως αν ο ιδιοκτήτης μπορεί να διαθέσει πολλά εκατομμύρια, η ομάδα πρέπει να λειτουργεί σαν οργανισμός και να δουλεύει με αυτάρκεια. Σαφέστατα μπαίνει και θέμα οικονομικού συντελεστή. Επειδή το αγωνιστικό κομμάτι είναι το πιο βασικό, στο ποδόσφαιρο όλες οι διαδικασίες που είναι εκτός γηπέδου, εξαρτώνται άμεσα από την πορεία της ομάδας. Για αυτό θα έλεγα ότι εκείνο που φαίνεται σε εμένα, είναι πως η επιλογή του Τούντορ σε αυτή τη φάση που βρίσκεται η ομάδα, δηλαδή αυτή της δημιουργίας, έχει ένα βασικό μειονέκτημα. Είναι ένας άπειρος προπονητής, αφού δεν έχει την εμπειρία να βοηθήσει την ομάδα να φτιαχτεί.

Σε 3-5 χρόνια μπορεί να αλλάξει αυτό, όμως για αυτή τη διαδικασία χρειαζόταν εκ των πραγμάτων ένας προπονητής που μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά, κάτι που δεν μπορεί να κάνει ο Τούντορ. Προσωπικά, πιστεύω πως έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι κινήσεις που θα γίνουν τώρα, καθώς δεν υπάρχει μεγάλη δυνατότητα. Ακούγονται διάφορα πράγματα πως φεύγει ο Τούντορ, φεύγει ο Άρνεσεν, αλλά η δική μου άποψη είναι ότι ο απολογισμός πρέπει να γίνει στο τέλος της σεζόν».

-τις ευθύνες που αναλογούν στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδη: «Ένας επιχειρηματίας που έχει πολλά αντικείμενα ενασχόλησης, χρειάζεται να επιλέγει τους κατάλληλους συνεργάτες, με σκοπό να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η επιλογή αυτή ανήκει στον κ. Σαββίδη. Μέχρι το καλοκαίρι δεν τα είχε πάει καλά σε αυτό το κομμάτι, και προσπαθούσε να μάθει. Ψάχνει και βρίσκει τα κατάλληλα στελέχη, ώστε να μπορεί να τα συντονίσει.

Τα πολλά λεφτά και η μεγάλη οικονομική ευμάρεια αυξάνουν τις απαιτήσεις του κόσμου και των Μέσων για καλύτερα και γρηγορότερα αποτελέσματα. Αν προσθέσουμε σε αυτό πως ο ΠΑΟΚ με την μεγάλη ιστορία και δυναμική έχει κατακτήσει ελάχιστους τίτλους και την ίδια ώρα γινόταν λόγος για πρωτάθλημα και κύπελλο, οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες του κόσμου ήταν αυξημένες. Η διαφορά με το παρελθόν είναι ότι οι Ζαγοράκης, Βρύζας και Σάντος ήταν μόνοι τους και αποφάσιζαν οι ίδιοι. Ο Σαββίδης έχει λύσει το οικονομικό, αλλά μία εταιρεία πόσω μάλλον μία ποδοσφαιρική εταιρεία δεν διοικείται μέσω Skype. Ειδικότερα στον ΠΑΟΚ, χρειάζεται να επιλέξει τους κατάλληλους ανθρώπους και εκείνος να έχει το ρόλο του ιδιοκτήτη και όχι του τζένεραλ μάνατζερ. Δεν χρειάζεται τέτοια διαδικασία όπως έγινε με την περίπτωση του Γκαλίτσιου».

-το ενδεχόμενο να αποκτηθεί ένας νέος «Νάτχο»: «Και αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα. Πείτε πως θα πάρουμε τον Ιανουάριο ένα δεκάρι και ένα στόπερ που θα είναι ηγέτες στις θέσεις του, όμως μην έχουμε τη λανθασμένη εντύπωση πως μόλις έρθουν αυτοί οι δύο παίκτες η ομάδα θα αλλάξει πολύ γρήγορα αγωνιστικό πρόσωπο. Το κύριο θέμα σε μία τέτοια υπόθεση είναι να έχεις καλούς μάγειρες». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ