2016-01-09 03:08:10
Φωτογραφία για Παύλος Δερμιτζάκης: Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση
Ο προπονητής, Παύλος Δερμιτζάκης, μίλησε στον... ΣπορFm 94,6 και στην εκπομπή «Αντεπίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο, για:

-τις συζητήσεις με τον Νίκο Βεζυρτζή, προκειμένου να αναλάβει τη θέση του γενικού διευθυντή στον ΠΑΟΚ: «Ζω στη Θεσσαλονίκη και έτυχε να συναντήσω τον κύριο Βεζυρτζή, για πρώτη φορά στη ζωή μου. Έχει προσφέρει πολλά στον αθλητισμό και στον ΠΑΟΚ, που επί των ημερών του μεγαλούργησε. Του ευχήθηκα σιδεροκέφαλος, μιλήσαμε για ποδόσφαιρο και… μέχρι εκεί. Είμαι προπονητής, αυτή είναι η ιδιότητα μου, με αυτό ασχολούμαι, εκεί θέλω να πορευτώ. Μιλήσαμε για πολλά πάνω στον ΠΑΟΚ και τίποτα άλλο».

-το πλάνο του φετινού ΠΑΟΚ και τις αλλαγές που αναμένονται: «Η φιλοσοφία με την οποία χτίστηκε η ομάδα το καλοκαίρι είναι πολύ σωστή. Μειώθηκε ο μέσος όρος ηλικίας, θέλει να φτιάξει κορμό με νέους παίκτες. Έχει πλάνο τριετίας, γρήγορα όμως αυτό το πλάνο αμφισβητείται
. Και αυτό συμβαίνει γιατί τον τελευταίο καιρό η εικόνα της ομάδας δεν είναι αυτή που αρμόζει σε έναν τέτοιο σύλλογο. Δυστυχώς, κανένα πλάνο δεν συνεχίζεται, όταν δεν υπάρχουν αποτελέσματα. Αυτό δεν είναι καλό. Θέλει υπομονή και επιμονή. Όταν ο μεγαλομέτοχος που βάζει τα λεφτά του και δεν βλέπει κάτι που έχει στο μυαλό του, κάνει αλλαγές και όπως φαίνεται θα υπάρξουν εξελίξεις. Πιστεύω ότι αυτό δεν είναι πάντα σωστό. Θεωρώ γενικά ότι θα υπάρξουν εξελίξεις. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι ένα σωματείο σε σύγχυση και αυτό δεν αφορά μόνο το αγωνιστικό. Θα πρέπει να κάνουν κάτι ώστε να σώσουν την χρονιά».

-το αν πρέπει να υπάρξει αλλαγή προπονητή: «Δεν θέλω να πω κάτι τέτοιο. Αυτοί που διαχειρίζονται την ομάδα, πρέπει να κάνουν τις κινήσεις που απαιτούνται. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση, μεταγραφές έτοιμων παικτών με ρυθμό και παιχνίδια. Πρέπει να φτιάξει η εικόνα της ομάδας. Από εκεί ξεκινάνε τα πάντα».

-το γεγονός ότι η μοναδική πετυχημένη μεταγραφή του καλοκαιριού είναι ο Ροντρίγκες: «Θεωρείται κακό χτίσιμο της ομάδας. Για μένα και οι δέκα μεταγραφές είναι υπερβολή, αλλά όταν εκτιμάς ότι πρέπει να γίνουν τόσες και απ’ αυτές μόνο ο Ροντρίγκες έχει πιάσει, δεν έχει πετύχει το πλάνο. Ο κύριος Βεζυρτζής είναι προβληματισμένος. Είναι έξυπνος, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα».

-τα σχέδια του Ιβάν Σαββίδη: «Έχει στόχους και οράματα για την ομάδα, βάζει τα λεφτά του ο κύριος Σαββίδης, εφόσον ταυτίζονται και οι απόψεις με τους ανθρώπους στην ομάδα πρέπει να πάρουν και αυτοί αποφάσεις τώρα».

-το αν είναι υπερβολικός ο αριθμός των στελεχών στην ΠΑΕ: «Τι να σας πω. Όσο πιο λίγα άτομα υπάρχουν σε μια ομάδα, τόσο πιο… γρήγορα λειτουργεί. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με διαφορετική κουλτούρα και φαίνεται πως υπάρχει θέμα εκεί».

-τις δυνατότητες του Παναγιώτη Βλαχοδήμου που αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό: «Τον παρακολουθούσα από τη σεζόν που έπαιξε καλά στην Ξάνθη και πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό. Ήταν μεγάλο ταλέντο με καλή ποδοσφαιρική νοοτροπία. Είναι καλός ποδοσφαιριστής, δεν θα πω ότι είναι ταλέντο πλέον. Αν έχει βάλει κάτω τα πράγματα και τα έχει φιλοσοφήσει, θα μπορέσει να προσφέρει. Είναι καλός παίκτης, διότι ξέρει μπάλα, έχει καλή ντρίμπλα, είναι καλός στο ένας με έναν και γενικά είναι καλός στο επιθετικό κομμάτι. Το μοναδικό μειονέκτημα αφορά στο αμυντικό κομμάτι που είναι σημαντικό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Για τα χαρακτηριστικά που έχει, δεν κάνει την άμυνα που επιβάλλεται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Είναι έξυπνο και καλό παιδί. Μπορεί να συνεισφέρει και σε αυτό το κομμάτι, διότι αυτό είναι το εύκολο. Το δύσκολο είναι να ξέρεις μπάλα. Θα μπορέσει να κάνει πολλά πράγματα. Θέλει να έχει υπομονή και επιμονή στο παιχνίδι του».

-το αν θεωρεί ότι έχει αλαζονική συμπεριφορά στο διάστημα που συνυπήρξαν στον Εργοτέλη: «Δεν μπορώ να πω ότι είναι αλαζόνας. Το ότι πιστεύει στις δυνατότητες του ισχύει, αλλά δεν είναι αλαζόνας. Αυτό πολλές φορές είναι καλό. Όταν ήρθε στον Εργοτέλη, η ομάδα είχε αδυναμίες. Ήρθε με τη μορφή δανεισμού και ίσως ήταν μια μεταγραφή που δεν την ήθελε. Ίσως να μην του έδωσε την όρεξη και τη διάθεση αυτή η μεταγραφή. Μιλούσα με ανθρώπους που ήταν υπεύθυνοι για τις μεταγραφές και τον πίστευαν και γι’ αυτό έδωσαν ένα σημαντικό ποσό».

-τη διαχείριση που πιστεύει ότι πρέπει να έχει στον Παναθηναϊκό: «Ένας παίκτης που έχει αποχή είναι δύσκολο να επανέλθει και ειδικά σε μια ομάδα που έχει απατήσεις όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Το καλό είναι ότι βρίσκεται σε μικρή ηλικία. Θέλει χρόνο και από τον σύλλογο. Το ζητούμενο είναι να βρει τον ρυθμό του. Υπάρχει επίσης το θέμα των τραυματισμών. Πάντα τον Ιανουάριο πρέπει να είσαι προσεκτικός γιατί στατιστικά βγαίνουν τραυματισμοί στο τρίτο, τέταρτο παιχνίδι. Σε παίκτες όπως ο Παναγιώτης πρέπει να δίνονται ευκαιρίες».

-το δικό του μέλλον στην προπονητική: «Παρακολουθώ τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο. Περιμένω να μου δοθεί η ευκαιρία να πάω σε κάποια ομάδα». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ