2016-01-11 13:22:26
Φωτογραφία για Με δύο πρώην υπ.Υγείας στα σχέδια του ο νέος πρόεδρος της ΝΔ!
Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

- Ηealth Report.gr

Τελικά το υπουργείο Υγείας όπως φαίνεται αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την προώθηση προσώπων στην πρώτη γραμμή της πολιτικής ζωής.

Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, το επόμενο διάστημα που σκοπεύει να επανασχεδιάσει τη γραμμή της παράταξής του, αναμένεται να έχει στο πλευρό του δύο πρώην υπουργούς Υγείας.

Σε πρώτο ρόλο φαίνεται ότι θα είναι ο Μάκης Βορίδης, κάτι που άλλωστε είχε συμφωνηθεί και πριν τις κάλπες στη ΝΔ όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr.

Σε δεύτερο πλάνο θα ακολουθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης που υπήρξε επίσης υποψήφιος για πρόεδρος της ΝΔ αλλά βγήκε εκτός στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Παρότι Βορίδης και Γεωργιάδης δε διατηρούν πλέον φιλικές σχέσεις, εξαιτίας ακριβώς των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ, πηγές του HealthReport.gr από τη γαλάζια παράταξη λένε ότι οι οδηγίες Κ.Μητσοτάκη είναι να υπάρξει στενή συνεργασία ώστε η αξιωματική αντιπολίτευση να «βγει και πάλι μπροστά».


Οι δύο πρώην υπουργοί Υγείας προτίθενται να συμβάλουν και στοαντιπολιτευτικό πλάνο που θα ακολουθηθεί στον τομέα της Υγείας από τη ΝΔ.

Άλλωστε η αξιωματική αντιπολίτευση σκοπεύει να δώσει βαρύτητα σε τομείς της καθημερινότητας, που έχουν άμεσο αντίκτυπο στη ζωή των πολιτών.

Στη Συγγρού εξάλλου λέγεται ότι η ΝΔ θα κάνει σκληρή αντιπολίτευση σε τομείς όπου η κυβέρνηση υστερεί σημαντικά. Κρίνουν μάλιστα τα στελέχη της γαλάζιας παράταξης πως η Υγεία είναι ένα πεδίο πρώτης γραμμής για αντιπολίτευση δεδομένης της δυσαρέσκειας που υπάρχει στον κόσμο από τις αλλαγές που δεν έγιναν.

Τα γαλάζια στελέχη στηρίζονται μάλιστα και στα λάθη της κυβέρνησης αλλά και στις προεκλογικές υποσχέσεις της, φέρνοντας ως βασικά παραδείγματα τις προσλήψεις στο ΕΣΥ που φαίνεται να καθυστερούν αλλά και την απομάκρυνση των διοικητών των νοσοκομείων.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ