2016-01-12 13:45:57
Φωτογραφία για Ποιοι κρύβονται πίσω από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη; Έκτακτη συνέλευση συγκάλεσε ο Νταβούτογλου...
Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίσθηκαν σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη κατά την ισχυρή έκρηξη, που πιθανότατα οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια, σύμφωνα με τις αρχές, η οποία συγκλόνισε το ιστορικό κέντρο της πόλης, την πλατεία του Σουλτάναχμετ, δίπλα στην Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί. Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου συγκάλεσε στην Άγκυρα επείγουσα σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κρίσης. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν υπεύθυνοι του τομέα της ασφάλειας, ανάμεσά τους ο υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλα και ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών MIT Χακάν Φιντάν, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

Η εξαιρετικά ισχυρή έκρηξη που έγινε αισθητή σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων σημειώθηκε στις 10.18 τοπική ώρα στο αρχαίο ιπποδρόμιο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στα μνημεία της Αγίας Σοφίας και του Μπλε Τζαμιού και είναι πόλος έλξης τουριστών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας επιβεβαίωσε ότι ένας Νορβηγός τραυματίσθηκε κατά την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη και ότι νοσηλεύεται.


13:26  "Βλέπουν" ISIS τα τουρκικά ΜΜΕΑν και ακόμη δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, τουρκικά μέσα ενημέρωσης έκαναν ήδη λόγο για ενέργεια της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» στην Κωνσταντινούπολη

13:25  Κωνσταντινούπολη: Διέταξε "σιγή ασυρμάτου" ο Ερντογάν!

Κατά την προσφιλή τακτική της τουρκικής κυβέρνησης, μετά την τρομοκρατική επίθεση στην πλατεία Σουλτάν Αχμέτ της Κωνσταντινούπολης, στο ιστορικό κέντρο ανάμεσα στο Μπλε Τζαμί και την Αγιά Σοφιά, διατάχθηκε... σιγή ασυρμάτου! Η κυβέρνηση της Τουρκίας απαγόρευσε τη μετάδοση πληροφοριών για την αιματηρή επίθεση

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τους γερμανούς πολίτες να αποφεύγουν τους τουριστικούς τόπους της Κωνσταντινούπολης μετά την αιματηρή έκρηξη, πιθανότατα τρομοκρατική επίθεση, στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

"Συνιστάται μετ΄επιτάσεως στους ταξιδιώτες που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη να αποφεύγουν προσωρινά πολυσύχναστες, τοποθεσίες, κυρίως σε δημόσιους χώρους και γύρω από σημεία τουριστικού ενδαιφέροντος", αναφέρεται στην ανακοίνωσην που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

13:02  Αυτόπτης μάρτυρας: Είμαι σίγουρος ότι είναι επίθεση αυτοκτονίας

"Είδα τουλάχιστον δέκα τραυματίες, ένας από τους οποίους υποβοηθείτο από τουρίστες. Είμαι εκατό τοις εκατό σίγουρος ότι δεν πρόκειται για βόμβα, αλλά για επίθεση αυτοκτονίας", δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ