2016-01-12 20:48:01
Φωτογραφία για «Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ FINAL 4!»
Ο πρόεδρος της Λαμποράλ, Χοσεάν Κερεχέτα, τονίζει στην κάμερα του Euroleague Greece ότι ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στο Βερολίνο ενώ τέσσερις Ισπανοί δημοσιογράφοι συμφωνούν ότι ο Μπουρούσης είναι... ροκ σταρ στη Βιτόρια!

Αναλυτικά Με την προσθήκη του Γιάννη Μπουρούση στις 27 Σεπτεμβρίου, η Λαμποράλ Κούτσα κέρδισε τον πρώτο λαχνό χωρίς καν ν' αγοράσει λαχείο! Ο 32χρονος διεθνής σέντερ, ο οποίος έμοιαζε... ξεχασμένος στην αγορά των free agents πριν ανακοινωθεί από την Μπασκόνια, χαίρει πλέον της καθολικής αναγνώρισης στη Χώρα των Βάσκων.

Αρχής γενομένης από τον Χοσεάν Κερεχέτα. Τον πιο… μπασκετικό πρόεδρο της Euroleague, ο οποίος αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια στην αξία του Μπουρούση, τόσο στο αθλητικό, όσο κυρίως στο ανθρώπινο κομμάτι!

Ο 58χρονος Κερεχέτα, ο οποίος ανέλαβε την προεδρεία της Σάσκι Μπασκόνια το μακρινό 1988 πραγματοποιώντας ορισμένα από τα μεγαλύτερα deals στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, μίλησε στην κάμερα του Euroleague Greece για τον "Μπου", τη Λαμποράλ Κούτσα και την προσπάθεια των Βάσκων να προκριθούν στα playoffs. Παράλληλα αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό και τους αδελφούς Αγγελόπουλους, εξηγώντας ότι οι ερυθρόλευκοι θα παίξουν στο Final Four ως φαβορί για τον τίτλο!


"Ο Γιάννης είναι ένας θεμελιώδης παίκτης για εμάς! Ένας παίκτης - κλειδί στην πορεία της Λαμποράλ Κούτσα. Έχει εξαιρετική απόδοση σε όλα τα επίπεδα. Τόσο στο αθλητικό, όσο κυρίως στο ανθρώπινο κομμάτι. Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, είναι το μεγάλο σημείο αναφοράς στην Μπασκόνια!" εξήγησε στην αρχική του τοποθέτηση ο Χοσεάν Κερεχέτα για τον ηγέτη της Λαμποράλ Κούτσα.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στις προσπάθειες των Βάσκων στον ΣΤ' όμιλο, με φόντο την πρόκριση στα playoffs. "Συμμετέχουμε σε ένα πολύ δύσκολο γκρουπ με σπουδαίες ομάδες όμως θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια, ως το τέλος της διαδρομής. Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι αυτό απέναντι στον Ολυμπιακό. Ένα πολύ δύσκολο ματς, όπως κάθε φορά που έχουμε απέναντί μας μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Θα συνεχίσουμε να κοντράρουμε τους αντιπάλους μας σε κάθε αγώνα".

"Εύχομαι τα καλύτερα στους Αγγελόπουλους"

Ζητήθηκε από τον Κερεχέτα η γνώμη του για τον Ολυμπιακό. Τι είχε να πει ο έμπειρος παράγοντας; "Ο Ολυμπιακός είναι ένας από τους μεγάλους οργανισμούς στην Ευρώπη, μια ομάδα για την οποία έχω μεγάλη συμπάθεια. Ένας σύλλογος με τον οποίο διατηρώ εξαιρετικές σχέσεις με τους ιδιοκτήτες του και τους εύχομαι τα καλύτερα. Είμαι σίγουρος ότι για μια ακόμα χρονιά θα είναι στο Final Four, ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου!".

Το Euroleague Greece βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Βιτόρια για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Λαμποράλ Κούτσα και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους δημοσιογράφους που ζουν καθημερινά την ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Οι απόψεις των εκπροσώπων του Τύπου στη Χώρα των Βάσκων ήταν αποθεωτικές για τον διεθνή σέντερ!

"Το απόλυτο είδωλο στην Μπασκόνια!"

"Αυτή τη στιγμή, ο Γιάννης Μπουρούσης είναι το απόλυτο είδωλο στην Μπασκόνια! Ένας παίκτης ο οποίος «μεγάλωσε» τη Λαμποράλ Κούτσα και γέμισε τη Fernando Buesa Arena! Είναι ένας σημαντικός αθλητής στο γήπεδο αλλά κι έξω από αυτό, ο οποίος προσφέρει πάρα πολλά στους φιλάθλους και την ομάδα του. Οι συμπαίκτες του αναγνωρίζουν ότι αυτός είναι ο ηγέτης, ότι αυτός θα πάρει τις σημαντικές αποφάσεις, αυτός είναι ο δεύτερος προπονητής στο παρκέ. Πλέον είναι ένας παίκτης – κλειδί για την Μπασκόνια".

Miguel Ascenzo (www.kirolexpres.com)

"Δώστε την μπάλα στον Μπουρούση"

"Ο Μπουρούσης έχει εξελιχτεί σε καθοριστικό παίκτη στο παιχνίδι της Μπασκόνια. Από την πρώτη ημέρα που ήλθε στη Βιτόρια, άλλαξε εντελώς η φυσιογνωμία της ομάδας! Μπορώ να πω ότι λειτουργεί σαν… πλέι μέικερ ρακέτας για τη Λαμποράλ Κούτσα, κάτι που είχε ανάγκη η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Δεν χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής όπως ο Ντάριους Άνταμς ή ο Μάικ Τζέιμς. Κέρδισε τον σεβασμό των συμπαικτών του από την πρώτη στιγμή, λόγω των τίτλων, της καριέρας και του βιογραφικού του. Σε ό,τι αφορά την παρουσία του στο γήπεδο, είναι ένα παράδειγμα για όλους! Όταν ρωτήθηκαν για τον Γιάννη και τη σημασία του στη Λαμποράλ, σχεδόν όλοι οι συμπαίκτες του συμφώνησαν πως όταν δεν ξέρουν τι να κάνουν στα κρίσιμα, ο πρώτος κανόνας είναι να δώσουν την μπάλα στον «Μπου»! Επειδή, ακριβώς, πάντα πετυχαίνει κάτι καλό. Είναι το καλύτερο παράδειγμα για να αποδώσει κανείς το πόσο σημαντική είναι η παρουσία του Μπουρούση στην Μπασκόνια".

Natxo Mendaza (www.euroleague.net, Rádio Vitória)

"Ένας τύπος που παίζει με μυαλό"

"Φέτος υπάρχουν δυο πολύ σημαντικές προσωπικότητες στη Λαμποράλ Κούτσα. Η μια είναι ο προπονητής της, ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Η δεύτερη είναι, χωρίς αμφιβολία, ο Μπουρούσης. Αρχικά, άλλαξε τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα. Είναι ένας μεγάλος παίκτης, ένας τύπος που παίζει με μυαλό. Για έμενα, είναι ο παίκτης – κλειδί για τον Περάσοβιτς"

Asier Aranguren (ETB)

"Ο ψηλός που αγαπάμε"

"Ο Γιάννης είναι ένας ηγέτης εντός κι εκτός παρκέ, ένας παίκτης ο οποίος βγάζει προς τα έξω τη δυναμική της συγκεκριμένης ομάδας με κάθε τρόπο! Tον απολαμβάνουμε διότι παίζει ως σέντερ, στο λόου ποστ, στο ζωγραφιστό. Η Λαμποράλ Κούτσα παίζει σύγχρονο μπάσκετ και διαθέτει έναν δυναμικό ψηλό, ο οποίος σκοράρει και πετυχαίνει τρίποντα ενώ κάνει πολλές άλλες δουλειές, όπως να μαζεύει τα ριμπάουντ και να μοιράζει ασίστ. Με λίγα λόγια, είναι ένας από τους σέντερ που αγαπάμε".

Javier Lekuona (SER Radio, Diario AS)
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ