2016-01-13 05:04:17
Φωτογραφία για Αποσπάσματα της συνέντευξης του Θανάση Θεοχαρόπουλου
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος... της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μίλησε στο Ρ/Σ ΣΚΑΙ 100,3 και στους δημοσιογράφους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Για την πορεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Oλες οι δυνάμεις που έχουμε συγκροτήσει την Δημοκρατική Συμπαράταξη αλλά και οι άλλες δυνάμεις και κινήσεις που καλούμε να έρθουν μαζί μας αυτή τη στιγμή, πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα όχι στο αποφασιστικό βήμα αλλά στο αποφασιστικό άλμα για μια μεγάλη παράταξη Σοσιαλδημοκρατίας. Μετά τις εξελίξεις στη ΝΔ, χρειάζεται ο πόλος ο ισχυρός της Σοσιαλδημοκρατίας όπως σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα μακριά από ιδεολογικές αγκυλώσεις και εμμονές που έχουν άλλοι χώροι όπως ο χώρος της ριζοσπαστικής αριστεράς, έτσι ώστε να συγκροτηθεί δυνατός, ισχυρός ο πόλος της Σοσιαλδημοκρατίας και αυτό πρέπει να το κάνουμε ακόμη πιο γρήγορα για αυτό και προχωράμε με βάση το σχεδιασμό μας για μια προγραμματική συνδιάσκεψη την άνοιξη. Συμφωνώ ότι θέλουμε πολιτικό στίγμα και για αυτό προχωρούμε στην προγραμματική συνδιάσκεψη.


Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι το όχημα για μια ισχυρή Σοσιαλδημοκρατική παράταξη στην χώρα μας, η οποία θα κοιτάξει πραγματικά τους μη προνομιούχους αλλά όχι μόνο αυτούς, θα προσέξει να υπάρξει αναπτυξιακή διαδικασία μέσα από ένα κράτος πρόνοιας και βέβαια μακριά από πολιτικές κρατισμού.

Επειδή ρωτάτε να σας πω ότι στο χώρο το δικό μας κανένας δεν είναι αγκαλιά με την καρέκλα. Όταν κάναμε την Δημοκρατική Συμπαράταξη κανένας δεν περίμενε πως θα ήταν ένας συνασπισμός κομμάτων με τίτλο Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και θα μπορέσουμε ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Κινήσεις Πολιτών να προχωρήσουμε μπροστά σε αυτή τη διαδικασία. Με τον ίδιο τρόπο πρέπει να προχωρήσουμε τώρα γρήγορα.

Για την αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ

Μας ενδιαφέρει να έχουμε σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση γιατί εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχαμε. Όσο καλύτερες είναι οι εξελίξεις σε κάθε πολιτικό χώρο τόσο βελτιωνόμαστε όλοι. Περιμένω να δω πως θα ισορροπήσει ο κ. Μητσοτάκης και θέλω να δω ποιές απόψεις θα κυριαρχήσουν στο κόμμα του οι απόψεις του φιλελευθερισμού ή οι απόψεις της λαϊκής δεξιάς;

Η ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροδεξιάς είναι δική της υπόθεση, δεν αφορά εμάς στην Δημοκρατική Συμπαράταξη που συγκροτούμε τον πόλο της σοσιαλδημοκρατίας, δεν θα αφήσουμε τις ιδεολογικές και τις πολιτικές μας διαφορές στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας. Αυτό δεν έχει βέβαια καμία σχέση με τη διαδικασία συνεννόησης που απαιτείται. Εμείς είμαστε μακριά από πολιτικές που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ και που ορισμένες φορές απηχούν ιδεολογικές εμμονές ή αγκυλώσεις όπως είμαστε μακριά και από πολιτικές απορρυθμίσεων της ΝΔ. Όλοι θα κριθούμε από τις πολιτικές μας. Στο ασφαλιστικό η κυβέρνηση για παράδειγμα έπρεπε πρώτα να ενημερώσει την αντιπολίτευση και όχι εκ των υστέρων να μας ενημερώσει για την πρόταση που καταθέτει στους εταίρους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ