2016-01-15 06:33:21
Φωτογραφία για Η αληθινή ιστορία της φωτογραφίας με το καγκουρό που «αποχαιρετά» τη σύντροφό του
Την Δευτέρα ο φωτογράφος Evan Switzer έκανε τον καθημερινό του.. περίπατο σε περιοχή κοντά στον ποταμό Heads στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Ξαφνικά, ο Switzer βρέθηκε μπροστά σε μια απίστευτα συγκινητική στιγμή, όπως ο ίδιος αργότερα την περιέγραψε στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail, καθώς είδε ένα μεγάλο αρσενικό καγκουρό να κρατά προστατευτικά στην αγκαλιά του την σύντροφό του που ξεψυχούσε.

Κοντά στα δύο ζώα ήταν το μικρό τους και, σύμφωνα με την μαρτυρία του φωτογράφου, το θηλυκό προσπαθούσε να αγγίξει για τελευταία φορά το μικρό του, προτού κλείσει τα μάτια. Ο Switzer δήλωσε ότι έχει δει και έχει φωτογραφίσει πολλές φορές καγκουρό, αλλά είναι η πρώτη φορά στη ζωή του που παρατηρεί μια ανάλογη σκηνή. Ο ίδιος τόνισε ότι εντυπωσιάστηκε από το αρσενικό καγκουρό που ήταν πολύ προστατευτικό με το θηλυκό και στεκόταν επί ώρες δίπλα στην σορό για να μην πλησιάσουν άλλα ζώα.

Η «συγκινητική» φωτογραφία έγινε viral, αλλά σύντομα η ιστορία ανατράπηκε από τις δηλώσεις Αυστραλού επιστήμονα. Ο κτηνίατρος, δόκτωρ Derek Spielman, λέκτορας κτηνιατρικής παθολογίας στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, δήλωσε ότι η φωτογραφία έχει ερμηνευτεί λάθος από τον φωτογράφο.

Ο Spielman υποστήριξε ότι κατά την άποψή του δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως το αρσενικό καγκουρό σκότωσε το θηλυκό ενώ προσπαθούσε να ζευγαρώσει μαζί του. Ο δόκτωρ Spielman διευκρίνισε ότι τα αρσενικά καγκουρό κατά το ζευγάρωμα γίνονται συχνά βίαια και τραυματίζουν θανάσιμα τα θηλυκά, ειδικότερα, όταν εκείνα δεν ανταποκρίνονται στο ερωτικό κάλεσμα ή προσπαθούν να ξεφύγουν. Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ