2016-01-15 09:12:11
Φωτογραφία για Με θετικά σχόλια για ολοκλήρωση του κυπριακού προγράμματος ολοκληρώθηκε το Eurogroup
Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, η οποία... μεταξύ άλλων επικεντρώθηκε στο ελληνικό και το κυπριακό πρόγραμμα προσαρμογής.

Η κυπριακή κυβέρνηση ολοκλήρωσε το πρόγραμμα με μεγάλο βαθμό ιδιοποίησης των μεταρρυθμίσεων (ownership), επεσήμανε ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, επισημαίνοντας μετά το πέρας της συνεδρίασης ότι “το κυπριακό πρόγραμμα ολοκληρώνεται στα τέλη Μαρτίου” και πως “η επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup θα αποφασίσει για το πώς θα πραγματοποιηθεί η έξοδος από αυτό”. Τα σχόλια του Προέδρου ήταν εγκωμιαστικά για το σημείο που βρίσκεται η κυπριακή οικονομία, ωστόσο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εξήγησε ότι απομένει η ολοκλήρωση, “τριών ή κατά άλλους δύο, προαπαιτούμενων”, ώστε να έχει εξαντληθεί το σύνολο των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων.

Από την πλευρά του ο Πιερ Μοσκοβισί, επεσήμανε ότι η δουλειά συνεχίζεται στο πλαίσιο της 8ης αξιολόγησης, ώστε να ολοκληρωθούν τα τελευταία 3 prior actions, για τα οποία ο επίτροπος επεσήμανε ότι είναι καθοριστικής σημασίας να ολοκληρωθούν.


Τέλος, ο επικεφαλής του μηχανισμού στήριξης ESM υπενθύμισε ότι με την ολοκλήρωση της 8ης αξιολόγησης, η Κύπρος έχει λαμβάνειν 275 εκατομμύρια από το πρόγραμμα του ESM και 125 εκατομμύρια από το ΔΝΤ. "Εργαζόμαστε στη βάση του σεναρίου ότι τα 3 prior actions θα ολοκληρωθούν". Σημείωσε δε πως το γεγονός ότι η Κύπρος πήρε μόνο 6,6 από τα 9 δις ευρώ του προγράμματος και δεν χρειάστηκε άλλα κεφάλαια, "είναι ενδεικτικό της κατάστασης της οικονομίας και του ότι η Κύπρος είναι μια ιστορία επιτυχίας".
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ