2016-01-15 17:17:36
Φωτογραφία για Παραιτείται αύριο ο Γκρούεφσκι
Την παραίτησή του στον πρόεδρο της Βουλής των Σκοπίων θα υποβάλει αύριο... ο πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Η ενέργεια του κ. Γκρούεφσκι να αποχωρήσει από τον πρωθυπουργικό θώκο, εντάσσεται, όπως γράφει η naftemporiki.gr, στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ των αρχηγών των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων από τον Ιούλιο του 2015 για την επίλυση της πολιτικής κρίσης στη χώρα, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων, τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 24 Απριλίου.

Η συμφωνία προβλέπει ότι 100 ημέρες νωρίτερα - δηλαδή στις 15 Ιανουαρίου - θα πρέπει να σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση, ο επικεφαλής της οποίας θα προέρχεται από το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι. Ο τελευταίος, βάσει της συμφωνίας, θα παραιτηθεί, ώστε η Βουλή να αναδείξει την υπηρεσιακή κυβέρνηση η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στις πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα φιλοκυβερνητικά μέσα των Σκοπίων, υπηρεσιακός πρωθυπουργός αναμένεται να αναλάβει ο Έμιλ Ντιμιτρίεφ, γενικός γραμματέας του VMRO-DPMNE. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ