2016-01-16 15:27:11
Φωτογραφία για Τα «πράσινα» κτίρια στο Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής του Δήμου Καλλιθέας
Tο Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής της Καλλιθέας είναι δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». To έργο, έχει παραδοθεί στο Δήμο Καλλιθέας και αποτελεί τόπο αναφοράς για τους δημότες και τους επισκέπτες. Οι εγκαταστάσεις του Πάρκου περιλαμβάνουν υπαίθριο κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων, παιδική πισίνα, προπονητικό γήπεδο ποδοσφαίρου, υπαίθριο παιδότοπο, και βοηθητικά κτιριακά με αποδυτήρια, γραφεία, αναψυκτήριο και αίθουσα εκδηλώσεων. Ο σχεδιασμός του έργου έγινε από τον αρχιτέκτονα Renzo Piano σε συνεργασία με ελληνικά και διεθνή μελετητικά γραφεία, και ο σχεδιασμός του περιβάλλοντος χώρου έγινε  το γραφείο Deborah Nevins and Associates.

Το Πάρκο του Δήμου Καλλιθέας αποτέλεσε πρόδρομο έργο του «Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές. Τα δώματα των βοηθητικών κτιρίων  του Δημοτικού Πάρκου Αθλητισμού & Αναψυχής του Δήμου Καλλιθέας είναι πράσινα, συνεπή με τις αρχές της σύγχρονης δόμησης και του βιοκλιματικού σχεδιασμού.


Τα πράσινα δώματα έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με τις Διεθνείς Οδηγίες για την Κατασκευή και τη Συντήρηση Φυτεμένων Δωμάτων FLL Guidelines. Εφαρμόστηκε το σύστημα υποδομής φυτεμένων δωμάτων ZinCo Floradrain® FD40-E, το οποίο είναι πιστοποιημένο από τον EOTA- European Organization for Technical Assessment.

Η πολυεπίπεδη διάταξη του συστήματος υποδομής ZinCo Floradrain® FD40-E αυξάνει την θερμοχωρητικότητα του δώματος, βελτιώνει την θερμομόνωση του κτιρίου ενώ παράλληλα δημιουργεί ευνοϊκό μικροκλίμα. Το πιστοποιημένο σύστημα ZinCo Floradrain® , μειώνει σημαντικά την διακύμανση των θερμοκρασιών στο επίπεδο μεταξύ της δομής του φυτεμένου δώματος και του κελύφους του κτιρίου, συμβάλλοντας σε σημαντικό βαθμό στην ενεργειακή του θωράκιση και στην ποιοτική του λειτουργία.

Τα πράσινα δώματα συνολικής επιφάνειας 850τμ., των βοηθητικών κτιρίων του Δημοτικού Πάρκου Καλλιθέας, είναι ανεστραμμένου τύπου σύμφωνα με την ακόλουθη διάταξη πάνω από την πλάκα οροφής:

• Κατασκευή ρύσεων

• Μεμβράνη στεγανοποίησης

• Αντιρριζική μεμβράνη

• Θερμομονωτική στρώση XPS

Σύστημα Φυτεμένου Δώματος Floradrain® FD40-E / ETA 13/0668

1.     Υδροφοβική μεμβράνη διαχωρισμού TGV21 ZinCο

Η μεμβράνη ZinCo TGV 21 απομακρύνει με ταχύτητα το νερό πάνω από το επίπεδο της θερμομονωτικής στρώσης.

2.     Αποστραγγιστικό στοιχείο Floradrain®  FD40-E ZinCo

Η εφαρμογή του αποσκοπεί στην απομάκρυνση της περίσσειας νερού. Τα φύλλα FD40-E έχουν κυψελοειδή δομή με αμφίπλευρες διάτρητες εγκολπώσεις που συγκρατούν νερό, ενώ παράλληλα συντελούν στην κυκλοφορία του αποθηκευμένου αέρα.

3.     Διηθητικό φίλτρο Filtersheet SF ZinCo

Το διηθητικό φίλτρο -κατασκευασμένο από ενισχυμένο πολυπροπυλένιο-, εμποδίζει τη ροή μικροσωματιδίων από το υπόστρωμα ανάπτυξης προς τις υποκείμενες στρώσεις.

4.     Στοιχείο διαχωρισμού ZinCo TP16

Το διάτρητο στοιχείο αλουμινίου διαχωρίζει το υπόστρωμα ανάπτυξης από το αδρανές υλικό που καλύπτει την περίμετρο του δώματος.

5.     Φρεάτια ελέγχου ZinCo KS10

Καλύπτουν τις υδρορροές και επιτρέπουν τον έλεγχό τους.

6.     Μηχανικό υπόστρωμα ανάπτυξης φυτών egreen_ZinCo                                

Το εξειδικευμένο μηχανικό υποστρώματα ανάπτυξης φυτών έχει μικρό ειδικό βάρος και αποτελείται από μεγάλο ποσοστό αδρανών υλικών διαβαθμισμένης κοκκομετρίας και φυτικής κομπόστ. Δημιουργεί συνεκτική δομή για τη στήριξη των φυτών, συγκρατεί νερό και παρέχει τα απαραίτητα στοιχεία για τη βέλτιστη ανάπτυξη των φυτών.

H egreen σε συνεργασία με την ZinCο, πρωτοπορούν στον τομέα των φυτεμένων δώμάτων σε διεθνές επίπεδο, με περισσότερα από 40 χρόνια έρευνας και εξειδικευμένης τεχνογνωσίας. Με καινοτόμες ιδέες και εφαρμογές σε έργα αναφοράς, δημιουργούν νέα περιβαλλοντικά και ενεργειακά δεδομένα για τα κτίρια και διασφαλίζουν την ποιοτική και διαχρονική λειτουργία τους.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ