2016-01-16 15:25:07
Φωτογραφία για ΠΗΡΕ ΤΟ... ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ Ο ΟΝΤΟΜ!
Η 3η αγωνιστική του Top 16 δεν ήταν καλή για τον Ολυμπιακό. Για την αρκίβεια ήταν η… φαρμακερή, καθώς το αήττητο της δεύτερης φάσης «έσπασε».

Η Μπάμπεργκ ήρθε με σκοπό να παρουσιαστεί ανταγωνιστική και κατάφερε να θέσει τους όρους της στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι πανηγύρισε τη νίκη με 72-77, παρά τη μεγάλη προσπάθεια των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου για την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.

Βλέπετε οι πρωταθλητές Ελλάδας βρέθηκαν πίσω στο σκορ ακόμη και 24 πόντους (31-55), ωστόσο έδωσαν ό,τι είχαν για να ανατρέψουν την κατάσταση. Μερίδιο στην προσπάθεια των πρωταθλητών για τη μεγάλη ανατροπή είχε ο Ντάριους Τζόνσον-Όντομ, που δείχνει πως έχει μπει στο κλίμα και έχει καταλάβει τις απαιτήσεις της νέας του ομάδας.

Ο Αμερικανός μίλησε στο Sportit στα αποδυτήρια του ΣΕΦ για την ήττα από τη γερμανική ομάδα, το μάθημα που έχει αυτή για τους ερυθρόλευκους, όσον αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης του αγώνα στα 40 λεπτά του, ενώ εστίασε και στη συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας του.


«Είχαμε έλλειψη συγκέντρωσης. Μπήκαμε πολύ νωθρά στο δεύτερο ημίχρονο και στις δύο πλευρές του γηπέδου, αμυντικά κι επιθετικά και η Μπάμπεργκ έκανε καλύτερη δουλειά από εμάς», ήταν τα πρώτα λόγια του για να συμπληρώσει πως

«ήταν σκληρό για εμάς που βρισκόμασταν πίσω με 24 πόντους. Δώσαμε ό,τι είχαμε για την ανατροπή. Αλλά στο τέλος μείναμε από… βενζίνη».

Η ήττα από την Μπάμπεργκ αφήνει αρκετά πράγματα στους Πειραιώτες, ώστε να κρατήσουν για τη συνέχεια. Ο Αμερικανός τα εντοπίζει και τα παραθέτει. «Πλέον πρέπει να ετοιμαστούμε ώστε να είμαστε πιο σκληροί και να έχουμε περισσότερη ενέργεια. Η σκληράδα και η ενέργεια είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία στο μπάσκετ. Επίσης, πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στις λεπτομέρειες. Η ομάδα είναι πολύ καλή. Στο παιχνίδι δεν ήμασταν τόσο καλοί όσο θα θέλαμε, όμως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

Ρωτήθηκε αν θεωρεί την ήττα ως ένα μάθημα για την ομάδα του και η απάντηση ήταν αφοπλιστική. «Δίχως αμφιβολία έτσι είναι. Είναι ένα μάθημα για εμάς πως όταν παίζουμε όπως θέλουμε, έχουμε την ικανότητα να μαζεύουμε γρήγορα τη διαφορά. Στο ξεκίνημα του αγώνα πολλά πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά, να είχαμε ενέργεια στο παιχνίδι μας».

Η ήττα αυτή φέρνει προ των ευθυνών τους τούς παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, όμως δεν ήρθε και η… καταστροφή. «Δεν έχουμε να δείξουμε και να αποδείξουμε τίποτα απολύτως. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να παλεύουμε ενωμένοι για τον μεγάλο μας στόχο και να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτόν. Ο δρόμος είναι μακρύς».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ