2016-01-18 10:40:24
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ: Αποπληρώνει τα ληξιπρόθεσμα από το 2012 με νέο ψαλίδισμα!
Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου 

- Health Report.gr

Τις παλαιές οφειλές του επιχειρεί να αποπληρώσει ο ΕΟΠΥΥ, καθώς όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, συγκεντρώνεται ήδη το κονδύλι ώστε να καταβληθούν τους επόμενους μήνες τα οφειλόμενα σε όλους τους παρόχους από το 2012.

Ωστόσο η αδυναμία του οργανισμού να εκκαθαρίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, εξετάζοντας όλα τα δικαιολογητικά που στοιβάζονται σε κούτες στα υπόγεια του ΕΟΠΥΥ, οδηγεί σε νέο κούρεμα των παλιών χρεών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του HealthReport.gr το νέο ψαλίδισμα θα είναι κοντά στο 10% ώστε να δοθούν τα χρήματα χωρίς να χρειαστεί να ανοίξουν οι αναρίθμητες κούτες με τα έγγραφα και τα αποδεικτικά με τις απαιτήσεις των παρόχων.

Η έκπτωση αυτή θα προταθεί από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σε όλους τους κλάδους που περιμένουν να εισπράξουν χρήματα από το 2012 δηλαδή τους γιατρούς, τις κλινικές, τα διαγνωστικά κ.α.


Πρόκειται για οφειλές 4-5 ετών αφού κάθε χρόνο ο οργανισμός αποπληρώνει μόνο το 90% σε όσους λαμβάνει υπηρεσίες, αφήνοντας ένα 10% για να επανεξετασθεί ως εγγύηση ελέγχου.

Στο πλαίσιο αυτό είχαν προσληφθεί και ιδιωτικές εταιρείες για να ελέγξουν όλα τα έγγραφα και τις απαιτήσεις των παρόχων. Εταιρείες οι οποίες τώρα θα διακόψουν το έργο τους.

Πάντως δεν είναι τυχαίο ότι ο ΕΟΠΥΥ επιχειρεί να εξοφλήσει τα χρέη του από το παρελθόν. Μήνες τώρα η τρόικα πίεζε την ελληνική κυβέρνηση να αποπληρώσει ο οργανισμός τις οφειλές του στους ιδιώτες, ώστε να μπορέσει να κινηθεί η αγορά, όπως υποστήριζαν οι δανειστές.

Μάλιστα τμήμα από τις δόσεις που θα εισέπραττε το ελληνικό κράτος στο πλαίσιο του μνημονίου, θα κατευθύνονταν σε όσους είχαν συνεργαστεί με τον ΕΟΠΥΥ τα τελευταία χρόνια και δεν είχαν εισπράξει τα χρήματά τους.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ