2016-01-18 10:58:23
Φωτογραφία για Πυκνή χιονόπτωση και πολικό ψύχος στα ορεινά της Αχαϊας - Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες
Μεγάλη προσοχή απαιτείται από τους οδηγούς, στα ορεινά και ημιορεινά της Αχαϊας, όπου... είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει προβλήμα σε κανένα οδικό επαρχιακό ή μη δίκτυο, συμφωνα με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Ν. Γυφτάκη, ο οποίος μίλησε στο PatrasTimes.gr, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας να βρίσκονται επί ποδός και να ανοίγουν τους δρόμους.

Tα έντονα καιρικά φαινόμενα θα διαρκέσουν έως και νωρίς το πρωί της Πέμπτης, με την πυκνή χιονόπτωση να συνεχίζει.

Οι θερμοκρασίες πολικές στα ορεινά του νομού.

Τα παραπάνω ισχύουν και για τις ορεινές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας.

Πρώτη ενημέρωση:

H περεταίρω πτώση της θερμοκρασίας, οι έντονες χιονοπτώσεις και οι άνεμοι εντάσεως έως και 6 μποφόρ στο ιόνιο, αναμένεται να αποτελέσουν το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στη Δυτικής Ελλάδα για σήμερα Δευτέρα


Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων το βράδυ και τις νυχτερινές προς πρωινές ώρες της Δευτέρας αλλά και τις νυχτερινές προς πρωϊνές ώρες της Δευτέρας προς Τρίτη στις περισσότερες περιοχές της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας θα επικρατήσει παγετός με τη θερμοκρασία να πέφτει κοντά ή κάτω από το 0.

"ΑΛΠΕΙΣ" Η ΑΝΩ ΧΩΡΑ

ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Ειδικότερα, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο οδικό δίκτυο που συνδέει τα Καλάβρυτα με την Πάτρα, το Αίγιο και το Διακοπτό, καθώς και σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο της Αχαΐας.

Επίσης, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στο οδικό δίκτυο Πατρών - Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας, Αιγίου - Καλαβρύτων μέσω Πτέρης και Διακοπτού - Καλαβρύτων μέσω Μεγάλου Σπηλαίου.

Ακόμη, απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων στο ορεινό οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα στις επαρχιακές οδούς Καλαβρύτων - Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου και Λουσών, καθώς και στον δρόμο που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο.

Στην Αιτωλοακαρνανία αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου - Άνω Χώρας, από το ύψος του δημοτικού διαμερίσματος Λημνίστας και στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου - Αράχωβας, από το ύψος του δημοτικού διαμερίσματος Πλατάνου.

Στον δήμο Θέρμου σημειώθηκαν κατολισθήσεις και καταπτώσεις στις περιοχές Διασελάκι, Μελίγκοβα, Αμβρακιά, Δρυμώνα, Χαλίκι και Νεροχώρι, ωστόσο μηχανήματα του δήμου και της περιφέρειας κατάφεραν να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.

Αναλυτικότερα:
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ