2016-01-18 19:11:13
Φωτογραφία για Η Ford επεκτείνει τον στόλο των αυτόνομων οχημάτων της
Η Ford ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σχεδιάζει να τριπλασιάσει το μέγεθος του... στόλου των αυτόνομων/ αυτοοδηγούμενων οχημάτων της στα 30, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας επιτάχυνσης/ έντασης της ανάπτυξης τέτοιων αυτοκινήτων.

Η εταιρεία, στην ανακοίνωσή της- με την ευκαιρία της φετινής Consumer Electronics Show (CES) στο Λας Βέγκας – αναφέρει ότι θα αρχίσει να χρησιμοποιεί έναν νέο, χαμηλότερου κόστους αισθητήρα LiDAR, που κατασκευάζεται από την Velodyne (Καλιφόρνια).

Το μεγάλο κόστος τέτοιων αισθητήρων, που λειτουργούν ως τα «μάτια» αυτόνομων οχημάτων, είναι ένα από τα κύρια τεχνικά εμπόδια για τη μαζική εμπορική αξιοποίησή τους, σύμφωνα με στελέχη της βιομηχανίας.

Η Ford υποστηρίζει ότι θα είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που θα χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο solid state αισθητήρα, ο οποίος θα αντικαταστήσει τα περιστρεφόμενα σκάνερ τα οποία βρίσκονται στους ουρανούς πολλών δοκιμαστικών αυτόνομων οχημάτων.


Σύμφωνα με την εταιρεία, δύο από αυτούς τους αισθητήρες θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τέσσερις σημερινούς αισθητήρες LiDAR. Οι συγκεκριμένοι (Ultra PUCK) είναι αρκετά μικροί για να τοποθετηθούν σε πλαϊνούς καθρέφτες.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα προσθέσει άλλα 20 υβριδικά Ford Fusion στον υπάρχοντα στόλο των 10 οχημάτων, και θα αρχίσει δοκιμές σε δρόμους σε Καλιφόρνια, Αριζόνα και Μίτσιγκαν.

Αντίπαλες αυτοκινητοβιομηχανίες (αλλά και άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο, όπως η Google) κάνουν ήδη τις δικές τους δοκιμές.

Σε άλλα «μέτωπα», η Ford δουλεύει πάνω σε τρόπους διασύνδεσης συσκευών αυτοματοποίησης οικιακής χρήσης με το αυτοκίνητο, προκειμένου να είναι δυνατός ο έλεγχός τους από το αυτοκίνητο και το αντίθετο – ενώ, στον τομέα των drones, ανακοινώθηκε πως θα συνεργαστεί με την DJI για έναν διαγωνισμό με σκοπό την ανάπτυξη συστημάτων επικοινωνίας drone-to-vehicle μέσω των συστημάτων του Ford F-150, με απώτερο στόχο τον σχεδιασμό ενός συστήματος για αποστολές του ΟΗΕ και συγκεκριμένα για χρήση σε περιοχές που έχουν πληγεί από καταστροφές. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ