2016-01-18 20:48:17
Φωτογραφία για Ασφαλιστικό καθεστώς στρατιωτικών που κατατάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά την 1-1-2011
Σύμφωνα με ενημέρωση από Γραφείο Άμυνας των ΑΝ.ΕΛ σχετικά με το ασφαλιστικό καθεστώς των στρατιωτικών που κατατάσσονται στις ΕΔ μετά την 1-1-2011: 

1.  Οι Στρατιωτικοι  που προσλαμβάνονται για πρώτη φορά από 1-1-2011 και μετά, υπάγονται υποχρεωτικά και αυτοδίκαια στον κλάδο κύριας σύνταξης του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ.

               Η ασφάλιση στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ των ανωτέρω στρατιωτικών, παρουσιάζει προβλήματα, λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματός τους,

2. Προς επίλυση του προβλήματος και προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον προβλήματα συνταξιοδότησης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, η ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ απέστειλε προς το ΙΚΑ σχετικό, εγραφο (ΣΥΝΗΜΕΝΟ) με το οποίο ζήτησε από τον εν λόγω ασφαλιστικό φορέα την ανάληψη πρωτοβουλίας από μέρους του, έτσι ώστε για τους στρατιωτικούς που κατατάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά την 1-1-2011 και ασφαλίζονται υποχρεωτικά και αυτοδίκαια ως προς τη σύνταξη στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, να δημιουργηθεί -  εφαρμοστεί ένα ιδιαίτερο – μεμονωμένο  ασφαλιστικό καθεστώς.

3.Παρόμοια νομοθετική ρύθμιση έγινε και για τους δικαστικούς λειτουργούς και συνεπώς θεωρείται ότι αναλογικά είναι εφικτό.

Raw by kranosgr
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ