2016-01-19 01:00:31
Φωτογραφία για ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΙΠΑΑ ΠΕΔΥ
«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Υ)» 

Αποφ. ΕΔ: 538/2014 

E-mail: [email protected]

Αθήνα, 18/01/2016 

Αρ. Πρωτ.: 2/2016 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου αντιπροσωπεία του ΠΑΣΙΠΑΑ συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Πολάκη. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τόσο τις δομές της δημόσιας ΠΦΥ όσο και το θέμα της τροπολογίας που αναμένεται να καθορίσει τον τρόπο υπολογισμού του χρονοεπιδόματος των ιατρών του ΠΕΔΥ και της αλλαγής των ετών κατάταξης σε βαθμό ΕΣΥ. 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός μας πληροφόρησε ότι θα κατατεθεί προς ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, που θα αφορά τα συγκεκριμένα ζητήματα μέσα στις επόμενες μέρες. Ευχόμαστε η πρόθεση της πολιτικής Ηγεσίας να ολοκληρωθεί καθώς όπως του τονίσαμε, διαιωνίζεται μια αδικία και μια παράλογη κατάσταση ανάμεσα στις ΥΠΕ. 


Όσον αφορά το Νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των Συνδικαλιστικών φορέων με στόχο την απόσυρση του, θεωρούμε ότι όποια διορθωτική κίνηση απαιτείται για την επιβίωση του συστήματος, πρέπει να γίνει μετά τον υπολογισμό των ζημιών που υπέστησαν τα αποθεματικά των ταμείων λόγω των χειρισμών που επελέγησαν στα χρόνια της κρίσης (PSI, ενοποιήσεις, αξιοποίηση περιουσίας Ταμείων). Οι σοβαρές επιπτώσεις του Νέου Ασφαλιστικού Νόμου στα όρια ηλικίας και το ύψος των Συντάξεων, η ολοκλήρωση της ενοποίησης των ταμείων θα έχουν σαφώς ηπιότερες συνέπειες αν πρώτα υπολογιστούν οι ζημιές που καταγράφηκαν στο σύστημα λόγω πολιτικών επιλογών όπως οι προαναφερθείσες. 

Για τους παραπάνω λόγους ζητούμε συντασσόμενοι με το σύνολο των συνδικαλιστικών φορέων την απόσυρση του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου και την εξ υπαρχής συζήτηση της μεταρρύθμισης του Συστήματος επί τη βάσει της αποκατάστασης της αδικίας προς τα Ταμεία.

Καλούμε τα μέλη μας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου στις 4:3o το απόγευμα στο Υπουργείο Εργασίας.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του ΠΑΣΙΠΑΑ-ΠΕΔΥ.

Ο Πρόεδρος 

Παπαλέτσος Ιωάννης 

Η Γενική Γραμματέας 

Δανδάλη Ροδάνθη 
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ