2016-01-19 02:00:15
Φωτογραφία για Η πολιτιστική κληρονομιά σε κίνδυνο
Η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη συμμετείχε στην ημερίδα που διοργάνωσε η... Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Μαγνησίας και οι φίλοι του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου με θέμα: «Η πολιτιστική κληρονομιά σε κίνδυνο: παράνομη διακίνηση πολιτιστικών αγαθών, ένοπλες συρράξεις και πολιτιστική διπλωματία», παρουσία της Γενικής Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μ. Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη καθώς και διακεκριμένων επιστημόνων ως ομιλητών της εκδήλωσης. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν έρευνες που αφορούν τον αριθμό ευρημάτων όπως γλυπτά, αγγεία, νομίσματα κ.α. τα οποία έχουν κλαπεί από την Μαγνησία και την Ελλάδα και βρίσκονται είτε εντός είτε εκτός χώρας.

Η κ. Χρυσοβελώνη μεταξύ άλλων δήλωσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσουν μια τόσο σημαντική εκδήλωση για τους κινδύνους που ελλοχεύουν την πολιτιστική μας κληρονομιά καθώς και την παράνομη διαχείριση αυτής.


Όπως πολύ εύστοχα τονίζεται και στον τίτλο της εκδήλωσης, οι ένοπλες συρράξεις, η συνεχώς αυξανόμενη αρχαιοκαπηλία και η κάθε μορφής τρομοκρατική ενέργεια, είναι οι παράγοντες αυτοί οι οποίοι απειλούν τα πολιτιστικά μας αποθέματα και τον πραγματικό πλούτο της χώρας μας.

Είναι σαφές ότι η αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων αφανισμού της κληρονομιάς μας, δεν απαιτούν μεμονωμένες και πρόχειρες λύσεις αλλά συνεργασία αρμόδιων φορέων όπου θα μπορούν να συνεισφέρουν από ανθρωπιστικής και επιστημονικής πλευράς, σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ