2016-01-19 05:46:44
Φωτογραφία για Στόχος τώρα των Τούρκων και η Ζουράφα με ''αιχμή'' του σχεδίου προβοκάτορα συνταγματάρχη ε.α.(φωτό)
Και την ...Ζουράφα, όπως και άλλα 16 ελληνικά νησιά και νησίδες, βάζουν στο στόχαστρό τους οι Τούρκοι, ισχυριζόμενοι, με ανιστόρητα και κουφά επιχειρήματα, ότι η Ελλάδα τα κατέλαβε το ...2004   στο Αιγαίο από την Τουρκία.

Μάλιστα το  λεγόμενο βαθύ τουρκικό κράτος, μοιράζοντας ρόλους βγάζει μπροστα σε αυτή την προκλητική ιστορία έναν απόστρατο συνταγματάρχη από το μικρό, ακροδεξιό, εθνικιστικό κόμμα  Demokrat Parti (DP-''Δημοκρατικό Κόμμα '') και για να μεγιστοποιήσει το αποτέλεσμα     εμφανίζει το κυβερνόν κόμμα ΑΚΡ του Ερντογάν να επιδεικνύει δήθεν ανοχή στην ...στρατιωτική κατάληψη των νησιών από την Ελλάδα!

Και απόδειξη του ότι πρόκειται για τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, ο κ. Νταβουτογλου σε παλιότερες δηλώσεις του ως Υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας σε αντίστοιχες δηλώσεις του εν λόγω στελέχους του  ακροδεξιού Demokrat Parti (DP), είχε πει ότι όλα  τα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων και των ζητημάτων ιδιοκτησίας στο Αιγαίο, θα βρουν μια λύση μέσω του διαλόγου που έχει ξεκινήσει Με δυο λόγια δηλαδή ''ο  ένας έκοβε και ο άλλος έραβε'', απευθυνόμενοι  και οι δυο  στην εκλογική τους πελατεία - με στόχο και των δυο την Ελλάδα!


Το θέμα επανέφερε, με αφορμή την υπέρπτηση της νησίδας Ζουράφα από τουρκικό ελικόπτερο, η εφημερίδα Yeni Çağ σε άρθρο γνώμης του Ahmet Takan στις 16 Ιανουαρίου, που είχε τίτλο «Η Ελλάδα έβαλε στο μάτι ένα ακόμα νησί μας …». Εκεί, μεταξύ άλλων υποστηρίζει πως η Ελλάδα κατέλαβε ...τουρκικά νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και πώς στους Ελληνες ανοίγει το ...δρόμο το ΑΚΡ - χρησιμοποιώντας, όπως προαναφέραμε, τα κατά καιρούς λεγόμενα του απόστρατου συνταγματάρχη  Ουμίτ Γιαλίμ (Ümit Yalım), στελέχους του ακροδεξιού κόμματος και αναφέρει επ' αυτού τα εξής, επί λέξει :

''Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Επιτελικός Συνταγματάρχης εν αποστρατεία Ümit Yalım έδειξε με έγγραφα στην κοινή γνώμη τις πικρές αλήθειες που κάποιοι επιθυμούν να παραβλέπουν. Εδώ και χρόνια φωνάζουμε δυνατά : «Ξεκίνησε πρώτα από τη Δύση η εισβολή, η αφαίρεση των εδαφών μας. Κατατεμαχιζόμαστε από τη Δύση». Αυτό γίνεται εμφανές - συνεχίζει ο αρθρογράφος- με τις πιο οδυνηρές, τις πιο επώδυνες εμπειρίες μας στα εδάφη μας στα ανατολικά και ΝΑ της χώρας. Ο Ουμίτ Γιαλίμ, που παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τα παράνομα τετελεσμένα γεγονότα και την κατάκτηση των εδαφών της πατρίδας στα δυτικά μίλησε στη Yeni Çağ για τις τελευταίες εξελίξεις. Ο Γιαλίμ είπε ότι η Ελλάδα προετοιμάστηκε να καταλάβει την τουρκική νήσο Ζουράφα (Ζürafa)''.

Και συνεχίζει με τα εξής ανιστόρητα και έξω από τις Διεθνείς Συνθήκες :''Το νησί Ζουράφα, ανήκει (sic) στην Τουρκική Δημοκρατία. Πρόκειται για νησί στο μέγεθος της Χάλκης, που βρίσκεται κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Γεωγραφικά, η Ζουράφα βρίσκεται 5.5 μίλια (sic) δυτικά ανατολικά της Σαμοθράκης, μεταξύ του δήμου Ενέζ (Εnez) της Ανδριανούπολης και της Ίμβρου''.

Mετά - συνεχίζοντας βάσει του σχεδίου του τα παραμύθια, μπαίνει στο θέμα της υπέρπτησης της νησίδας που έχει πάνω της φάρο του Πολεμικού Ναυτικού : ''Στην επίσημη ιστοσελίδα του, το ελληνικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων, την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016, ανέφερε ότι «Ένα τουρκικό ελικόπτερο S-70 (Skorsky), την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, στις 10.40΄, εκτέλεσε πτήση 600 πόδια πάνω από τη νήσο Ζουράφα». Στην ανακοίνωση δε,συνεχίζει, αναφέρεται ότι το έπραξε «σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες».    Η ανάρτηση στα αγγλικά του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας είχε τίτλο «Turkish Helicopter Overflight» και στην εικόνα του άρθρου υπήρχε το έμβλημα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας τη στιγμή που ο όρος “overflight” χρησιμοποιείται για τις πτήσεις που εκτελούνται πάνω από τα εδάφη μίας χώρας''.

Και αμέσως μετά αναφέρει τα εξής ...κουφά: ''Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας με τον τίτλο «Turkish Helicopter Overflight» που χρησιμοποίησε στην ανάρτηση, επιχειρεί να δώσει την εντύπωση ότι το τουρκικό ελικόπτερο που πέταξε πάνω από τη Ζουράφα είναι σα να πέταξε πάνω από ελληνικό έδαφος''. Για να συνεχίζει την προβοκάτσια :'' Παρόλο που η πτήση ενός τουρκικού ελικοπτέρου πάνω από τουρκικό νησί είναι ό,τι πιο φυσικό, το ότι το ελληνικό Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας το αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα του και με αυτό τον τίτλο, εγείρει κάποια ερωτήματα''. 

Ενδοτουρκικές κομματικές διαμάχες ή ευρύτερο σχέδιο;

Στην συνέχεια το προβοκατόρικο δημοσίευμα μπαίνει στους ενδο-τουρκικούς κομματικούς ανταγωνισμούς , που βέβαια για μας είναι πρόσχημα καθώς όπως προείπαμε, ο καταμερισμός των ρόλων είναι μέρος ενός ευρύτερου ανθελληνικού σχεδίου. Και τον ένα ρολο τον υποδειεται ο απόστρατος....

''Χάρη στον Ταγίπ Ερντογάν και την κυβέρνηση του ΑΚΡ, γράφει, η Ελλάδα που κατέλαβε και προσάρτησε 16 νησιά και μία βραχονησίδα, τώρα εποφθαλμιά και τη Ζουράφα; Η Ελλάδα που δεν έλαβε ούτε μία νότα από την κυβέρνηση του ΑΚΡ σχετικά με την κατάκτηση των νησιών, τώρα ετοιμάζεται να εισβάλλει και στη Ζουράφα; Ο Ουμίτ Γιαλίμ δήλωσε : «Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο δεν έλαβε κανένα μέτρο για τα ελληνικά ελικόπτερα που παραβίασαν επί ώρες τον εναέριο χώρο μας στις 21 Αυγούστου 2015, στις 8 Δεκεμβρίου 2015 και στις 23 Δεκεμβρίου 1015, ούτε δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του τις παραβιάσεις. Το ελληνικό Γενικό Επιτελείο, στις 15 Σεπτεμβρίου 2015, εμπόδισε τουρκικά αεροσκάφη να πετάξουν πάνω από το νησί μας, το Φαρμακονήσι, και το δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του. Το ίδιο κάνει και τώρα δημοσιεύοντας την πτήση τουρκικού ελικοπτέρου πάνω από την τουρκική νήσο Ζουράφα. Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις λαμβάνοντας υπόψη τις βραχονησίδες και τα νησιά μας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο δεν πρέπει να δώσουν ποτέ την ευκαιρία σε μία νέα κατάκτηση», κλείνει τις σχετικές αναφορές το προβοκατόρικο δημοσίευμα. 

Όπως γράψαμε ήδη δεν είναι η πρώτη φορά που ο συνταγματάρχης ε.α. και το κόμμα του προκαλεί- ο τουρκικός σχεδιασμός αμφισβήτησης έχει βάθος.Τον περασμένο Αύγουστο , η τουρκική εφημερίδα Sozcu δημοσίευσε πρωτοσέλιδα τους γνωστούς ισχυρισμούς του ακροδεξιού τουρκικού κόμματος Demokrat Parti  ότι η Ελλάδα κατέλαβε το 2004 περί τα 16 νησιά και νησίδες στο Αιγαίο από την Τουρκία με την ανοχή του κόμματος ΑΚΡ του Ερντογάν, διανθίζοντας έτσι τον τοτε προεκλογικό αγώνα...

Αφορμή ήταν επίσκεψη του κ Πάνου Καμμένου που έκανε στις 6 Αυγούστου,σε ελληνικά νησιά. Ετσι ο  τίτλος ήταν : «Ο Ατατούρκ τα πήρε, το ΑΚΡ τα έδωσε» και υπότιτλο «Ο Έλληνας Υπουργός, επιθεώρησε τα νησιά μας, τα οποία κατέλαβαν χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα». Και συνέχιζε, αναφερόμενη στο Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, Καλόλημνο κλπ ελληνικά νησιά, ότι βρισκεται σε αυτά τα 16 νησια  ακόμα ελληνικός Στρατός και κυματίζει ελληνική σημαία, ενώ αυτά βρίσκονται (sic) εντός των συνόρων των νομών της Σμύρνης, του Αιδινίου, και των Μούγλων...

Στο δημοσίευμα αναφερόταν :''Ο Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης επισκέφτηκαν στις 6 Αυγούστου, το Φαρμακονήσι. Ο Καμένος, αφού επιθεώρησε το Στρατό του νησιού, μετέβη στην Καλόλημνο, η οποία ανήκει στο νομό των Μούγλων, ενώ κατόπιν, αμφότεροι, επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο και επιθεώρησαν από αέρα την περιοχή''.

Τότε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, απόστρατος συνταγματάρχης κ. Ουμίτ Γιαλίμ  και στέλεχος του ακροδεξιού κόμματος της Τουρκίας DP, είχε μιλήσει στην Sozcu :

«Ο Έλληνας Υπουργός και αυτοί που το συνόδευαν μετέβησαν με ελικόπτερο στο Φαρμακονήσι και την Καλόλημνο, δύο νησιά που βρίσκονται στα τουρκικά ύδατα σε απόσταση 6 ν.μ. από τις ακτές, και από το 2004, ήτοι, εδώ και 11 χρόνια, έχουν περάσει σε ελληνική κατοχή. Το ελικόπτερο, στο οποίο επιβιβάστηκε ο Έλληνας Υπουργός, παρόλο που παραβίασε πολλάκις τον τουρκικό εναέριο χώρο, δεν εμποδίστηκε από κανέναν. Ο Ταγίπ Ερντογάν, ο Αμπντουλάχ Γκιουλ και ο Αχμέτ Νταβούτογλου έδωσαν καθαρά τα 16 νησιά και τη βραχονησίδα, περιουσία της τουρκικής Δημοκρατίας, στην Ελλάδα''....

Ανάλογες αναφορές έχει κάνει παλιότερα και ο βουλευτής Yusuf Halacoglu του ακροδεξιού κόμματος MHP- οι ρόλοι εναλλάσσονται..Ενώ στο ''παιχνίδι''  με την Ζουράφα έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και Τούρκοι ψαράδες.

Παλιός ...ρολίστας ο συνταγματάρχης ε.α.

Πριν μερικά χρόνια ο  ακροδεξιός συνταγματάρχης ε.α. είχε κάνει άλλη μια απόπειρα να δημιουργηθεί κλίμα έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, και μάλιστα τις ημέρες που βρισκόταν σε εξέλιξη επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ: Ακριβώς για να βρει ''πάτημα'' ο Ερντογάν και να θέσει ... θέμα Αιγαίου ! Αυτό έγινε μέσω της Milliyet - και τότε ο κ. Ουμίτ Γιαλίμ, ισχυρίστηκε πάλι τα κουφά του, ότι δηλαδή «Οι Έλληνες στρατιώτες, από το 2004, χωρίς να ρίξουν ούτε μία σφαίρα και χωρίς να αντιμετωπίσουν καμία αντίσταση, κατέλαβαν στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο 16 νησιά και μία βραχονησίδα, που ανήκουν στην Τουρκική Δημοκρατία. Οι κυβερνήσεις του κόμματος ΑΚΡ (Ερντογάν) , πέραν του ότι δεν έδωσαν οδηγίες στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις για την παρεμπόδιση της κατάληψης, από την άλλη δεν έδωσαν εδώ και εννέα χρόνια ούτε μία νότα, στην Ελληνική Κυβέρνηση για την εκκένωση των νησιών. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, το Μάρτιο του 2013, προσκλήθηκε στην Τουρκία και φιλοξενήθηκε από τον Τουρκο Πρωθυπουργό Ερντογάν και από τον Πρόεδρο Γκιουλ. Δηλαδή τα 16 νησιά και η μία βραχονησίδα της Τουρκικής Δημοκρατίας, δόθηκαν δημοσίως στην Ελλάδα».

Βέβαια όλα αυτά δεν ήταν η πρώτη φορά που ακούγονταν και γράφονταν από το ακροδεξιό και πατριδοκάπηλο Demokrat Parti (''Δημοκρατικό Κόμμα'') του κ Γιαλίμ.

Και απόπειρα ...απόβασης

Ο σε ρόλο  προβοκάτορα απόστρατος Ουμίτ Γιαλίμ  επιχείρησε το 2011 να ...αποβιβασθεί στο Αγαθονησήσι και το Φαρμακονήσι χωρίς θεώρηση διαβατηρίου επειδή όπως ανέφερε τότε ανιστόρητα, «αυτά τα νησιά εδώ και περίπου 500 χρόνια είναι υπό την κυριαρχία των Τούρκων ενώ σε πολλούς διεθνείς χάρτες παρουσιάζονται ότι ανήκουν στην Τουρκία και βρίσκονται εντός των ορίων των έξι μιλίων των χωρικών υδάτων, τα νησιά αυτά είναι υπό τη στρατιωτική κατοχή των Ελλήνων».

Να πως περιέγραψε ο τύπος τότε την ...απόβαση του Τουρκου :Όταν τότε το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ο Γιαλίμ και οι συνοδοί  του πλησίασε σε απόσταση 2 ναυτικών μιλίων από το Αγαθονήσι το πλησίασε ελληνική ακταιωρός . Ο κυβερνήτης του σκάφους ύψωσε ελληνική σημαία με αποτέλεσμα η ακταιωρός να απομακρυνθεί  και λίγο αργότερα η αποστολή έφθασε στο Αγαθονήσι. Σύμφωνα με την εφημερίδα Haber Turk, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του DP στα Δίδυμα μαζί με τον απόστρατο υποψήφιο βουλευτή και τον τοπικό ανταποκριτή της εφημερίδας Μεχμέτ Ινμέζ, ξεκίνησαν ένα πρωινό του Μαΐου του 2011 με το μήκους δέκα μέτρων σκάφος «Poseidon», που έφερε ελληνική σημαία, για το Αγαθονήσι. Οι επιβάτες του σκάφους πέρασαν από έλεγχο διαβατηρίων και έμειναν στο Αγαθονήσι για λίγο, αφού δεν είχαν θεώρηση, γράφει ο ανταποκριτής της εφημερίδας που συμμετείχε στην αποστολή. Στη συνέχεια όμως, οι ελληνικές αρχές δεν επέτρεψαν την προσέγγιση του σκάφους στο Φαρμακονήσι, σύμφωνα πάντα με τη διήγηση του ανταποκριτή της εφημερίδας .

Επιστρέφοντας στις ακτές των Διδύμων, ο απόστρατος συνταγματάρχης κατήγγειλε ότι δεν μπόρεσαν -παρά τα διαβατήρια που είχαν μαζί τους- να βγουν στο Φαρμακονήσι, το οποίο, όπως μάλιστα υποστήριξε, στους διεθνείς χάρτες παρουσιάζεται ότι ανήκει στην Τουρκία, και απηύθυνε έκκληση στην τουρκική κυβέρνηση «να εμποδίσει αμέσως αυτήν την κατοχή».

Πάγια η ελληνική θέση

"Δεν υπάρχει οποιαδήποτε αμφισβήτηση και οποιοδήποτε σημείο αμφιβολίας ως προς το καθεστώς οποιουδήποτε νησιού ή νησίδας στο Αιγαίο". Τη θέση αυτή της Ελλάδας είχε εκφράσει σε άλλες πανομοιότυπες αμφισβήτησεις από τουρκικούς κύκλους της ελληνικότητας νησιών στο Αιγαίο και το Κρητικό Πέλαγος, το Υπουργείο Εξωτερικών

Το τελευταίο δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας  Yeni Çağ συνοδεύεται από δύο εικόνες :  
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ