2016-01-19 17:16:19
Φωτογραφία για ΜΟΥΡΙΚΗΣ : ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!
Την πεποίθηση ότι η Εθνική Ελλάδας μπορεί να κοιτάξει την Παγκόσμια πρωταθλήτρια Σερβία στα μάτια στον μεταξύ τους ημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εξέφρασε μέσω του SDNA ο Κωνσταντίνος Μουρίκης.

Ο προημιτελικός με την Ισπανία ανήκει πλέον στην ιστορία και η Εθνική μας ομάδα προκρίθηκε στις 4 καλύτερες ομάδες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, έξι μήνες μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Καζάν. Στον αγώνα με τους «φούριας ρόχας» το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπαιξε απίστευτη άμυνα κρατώντας τους Ισπανούς στα δύο γκολ.

Αυτό ήταν σύμφωνα με τον Κώστα Μουρίκη και το σημείο κλειδί της αναμέτρησης: «Κάθε χιαστί παιχνίδι είναι σαν τελικός, Έτσι το αντιμετωπίσαμε και παίζοντας εκπληκτική άμυνα καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Δείξαμε πάθος και θέληση και παίζοντας όπως έπρεπε προκριθήκαμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης».

Το παιχνίδι με την Ισπανία ήταν τελείως διαφορετικό σε σχέση με αυτό με την Ρουμανία στη φάση των 16, αφού αυτό με τους Ρουμάνους κρίθηκε κυρίως από την επίθεση, δείγμα της προσαρμοστικότητας της Εθνικής ομάδας: «Είναι σίγουρα δείγμα ότι αυτή η ομάδα μπορεί να προσαρμόζεται σε κάθε είδους καταστάσεις και σε κάθε αντίπαλο
. Είναι το ατού αυτής της ομάδας. Το παιχνίδι με τους Ρουμάνους ήταν διαφορετικό σε σχέση με αυτό με τους Ισπανούς. Είχε περισσότερη ένταση αλλά και πάθος».

Για την Εθνική μας ομάδα ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι (ποιος ημιτελικός Ευρωπαϊκού άλλωστε είναι εύκολος), κόντρα στην Παγκόσμια πρωταθλήτρια Σερβία με τον διεθνή πολίστα του Ολυμπιακού να επισημαίνει ότι το παιχνίδι θα κριθεί και πάλι από την άμυνα: «Σίγουρα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι αφού παίζουμε με την κορυφαία ομάδα του κόσμου. Θα κοιτάξουμε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι. Θα είναι μια γεμάτη πισίνα, αφού οι Σέρβοι παίζουν στην έδρα τους, αλλά πιστεύω ότι αν κρατήσουμε χαμηλά το σκορ μπορούσε να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες μας».

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κάθε άλλο πάντως παρά φοβάται τους οικοδεσπότες: «Δε φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο. Έχουμε δείξει με την πορεία μας και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ότι μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια οποιοδήποτε αντίπαλο».

Η Εθνική μας ομάδα βρίσκεται στις τέσσερις καλύτερες για δεύτερη διαδοχική διοργάνωση με τον Κώστα Μουρίκη να επισημαίνει ότι: «Είναι ένα δείγμα ότι αυτή η ομάδα έχει ανέβει πλέον επίπεδο. Πλέον μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Καζάν μπορούμε να είμαστε ψηλά σε κάθε διοργάνωση».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ