2016-01-19 17:23:14
Φωτογραφία για Πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου

“Ζεστό χρήμα” θα βάλουν μέχρι το τέλος του μήνα στις “τσέπες” τους οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, που έχουν απειλήσει τη Διοίκηση του Οργανισμού με αναστολή πίστωσης προς τους ασφαλισμένους από την 25η Ιανουαρίου 2016 (δείτε εδώ), καθώς παραμένουν απλήρωτοι για όλο το β΄εξάμηνο του 2015 και όχι μόνο Όπως αναφέρει σχετική απόφαση της 15ης Ιανουαρίου 2016, ο ΕΟΠΥΥ αναλαμβάνει την υποχρέωση σε ό,τι αφορά την παροχή ιατρικής περίθαλψης και επισκέψεων για το γ΄τρίμηνο του 2015, δεσμεύοντας για το σκοπό αυτό 22.675.409,10 ευρώ.

“Από την επικοινωνία που είχα σήμερα με τις περιφερειακές διευθύνσεις φαίνεται ότι σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα πληρωθούν οι γιατροί, ώστε να μπορέσουν να αποπληρώσουν και τις δικές τους υποχρεώσεις” λέει με ανακούφιση στο Virus η Άννα Μαστοράκου, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ. Η ίδια εξηγεί ότι τα σωρευμένα χρέη είχαν οδηγήσει τους ιατρούς σε μια έντονη οικονομική δυσπραγία το τελευταίο διάστημα, η οποία εξάντλησε τα περιθώρια αντοχής και ανοχής τους. “Αυτό θα τεθεί υπόψη του Διοικητικού Συμβουλίου για να δούμε τι θα κάνουμε από Δευτέρα σχετικά με την επίσχεση” αναφέρει περαιτέρω.


Αν και η συγκεκριμένη “περιπέτεια” οδηγείται όπως φαίνεται πολύ σύντομα σε αίσιο τέλος, στον “αέρα” εξακολουθούν να βρίσκονται οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ προς τους συμβεβλημένους ιατρούς για το δ΄τρίμηνο του 2015. Επίσης, εκκρεμούν ληξιπρόθεσμες οφειλές από το 2010 και 2011, για τις οποίες έχουν υποβληθεί ομαδικά εξώδικα σε βάρος του Οργανισμού (δείτε εδώ). Την ίδια ώρα, ένα άλλο θέμα που απασχολεί ιδιαιτέρως τον κλάδο, είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την ΠΦΥ και το νέο πλαίσιο συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ. Τα δύο αυτά τελευταία ζητήματα, η κ. Μαστοράκου θα τα συζητήσει σε προγραμματισμένη συνάντηση που έχει με το νέο Πρόεδρο του Οργανισμού, την ερχόμενη Πέμπτη και ώρα 13:00.

“Εμείς ουσιαστικά θα γνωστοποιήσουμε στον Πρόεδρο όλα εκείνα τα γεγονότα που προκάλεσαν ρήξη του ΕΟΠΥΥ με τους γιατρούς και θα αναζητήσουμε τρόπους αποκατάστασης της εμπιστοσύνης εκατέρωθεν. Στην κατεύθυνση αυτή, πάμε με προτάσεις βελτίωσης όσον αφορά το πλαίσιο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ” λέει σχετικά η Πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ. “Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως η πρόταση της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ είναι για συλλογικές συμβάσεις, κατά πράξη και περίπτωση αμοιβών κι ένα πολύ πιο ευέλικτο πλαίσιο λειτουργίας που ίσως να εξυπηρετήσει καλύτερα και τους γιατρούς και τους ασφαλισμένους” καταλήγει.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ