2016-01-20 00:36:32
Φωτογραφία για Να πάρει θέση για ασφαλιστικό και ΔΝΤ κάλεσε ο Αλ. Τσίπρας τον Κ. Μητσοτάκη στη συνάντηση στο Μαξίμου
Περίπου 1,5 ώρα διήρκεσε η πολυαναμενόμενη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, με το νέο πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, στην... οποία εξετάστηκαν όλα τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και ειδικά το ασφαλιστικό. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε στις 16:30 και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Όπως ενημέρωσαν από το Μαξίμου, αντικείμενο της συζήτησης μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη αποτέλεσαν το ασφαλιστικό, η δημόσια διοίκηση, το ΕΣΡ, αλλά και το ΔΝΤ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μάλιστα, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να πάρει θέση σε σχέση με το ΔΝΤ και να διαλέξει πλευρά στη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό. Επίσης, του ζήτησε να συμβάλει ώστε ξεμπλοκαριστεί το ζήτημα με τη συγκρότηση του ΕΣΡ, να εκλεγεί το νέο συμβούλιο, για να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότητησης των καναλιών. «Δεν είναι σωστό κανένα κόμμα να κάνει αβάντες στους ολιγάρχες μιντιάρχες» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της ΝΔ.


Ο κ. Τσίπρας κάλεσε, επίσης, τον πρόεδρο της ΝΔ να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση, λέγοντας πως το πρόβλημα δεν είναι οι μετακλητοί που φεύγουν με τον υπουργό, αλλά η αδιαφάνεια και ο κομματισμός στη διαδικασία ανάδειξης των μόνιμων στελεχών του δημοσίου.

Ενδεικτική του κλίματος της συνάντησης ήταν και η ανάρτηση που έκανε ο πρωθυπουργός στο Twitter, λίγα λεπτά μετά από το τέλος του τετ α τετ που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, από το Μαξίμου έλεγαν ότι καλώς έγινε η συνάντηση και πως στο εξής θα πρέπει «να σταματήσουν οι αναφορές για τους διορισμούς» και να γίνεται συζήτηση για «τα σοβαρά θέματα». Επίσης, ανέφεραν ότι ο κ. Τσίπρας έθεσε 4 θέματα στη συζήτηση:

1. Το ασφαλιστικό. Από το Μαξίμου είπαν πως η κυβέρνηση περιμένει να καταλήξει σε θέση, κατηγορώντας τη ΝΔ για μικροπολιτική: «Το γεγονός είναι ότι έχουν περάσει πάρα πολλές ημέρες και η ΝΔ δεν έχει βάλει κανένα θέμα στην ατζέντα που να έχει κάποια σημασία μεγαλύτερη της μικροπολιτικής. Δεν έχει ανοίξει κανένα σοβαρό θέμα από αυτά που απασχολούν τον κόσμο. Κάνουν μικροπολιτικές στη ΝΔ», ανέφεραν.

2. Η διαπραγμάτευση. Από το Μαξίμου θεωρούν ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να πάρουν θέση αυτή τη στιγμή και πως περιμένουν από την αντιπολίτευση και ειδικά από τη ΝΔ να τοποθετηθούν.

3. Το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση. Οι πηγές της κυβέρνησης υπενθύμιζαν πως ο Κ. Μητσοτάκης έχει διατελέσει υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και εξέφρασαν την άποψη ότι το νομοσχέδιο του κ. Βερναρδάκη «είναι μια μεταρρύθμιση που απέφευγε ο θεσμικός παλιός δικομματισμός».

4. Τη σύνθεση του ΕΣΡ.

«Οι διαφωνίες παραμένουν»

Λίγο πριν μεταβείσ το Μαξίμου για τη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης είχε πει μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι προσβλέπει «σε έναν ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο». Λίγο αργότερα, ο κ. Μητσοτάκης έφτασε πεζός στο Μαξίμου συνοδευόμενος από στενούς του συνεργάτες, μεταξύ άλλων τον εκπρόσωπο Τύπου Γιώργο Κουμουτσάκο. Τον πρόεδρο της ΝΔ υποδέχθηκε αρχικά ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Στο σύντομο διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τη διαφωνία που έχουν οι δύο πλευρές σε πολλά ζητήματα και σημείωσε ότι η διαφωνία θα παραμείνει. Ωστόσο, ανέφερε ότι αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να υπάρξει προσπάθεια συνεννόησης για θεσμικά ζητήματα όπως επιβάλλει το Σύνταγμα. «Το νέο πολιτικό ήθος πρέπει να στηρίζεται στη γλώσσα της αλήθειας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Νομίζω ότι η εκλογή σου κλείνει και έναν ηλικιακό κύκλο. Μένει να αποδειχθεί ότι μία νεότερη γενιά θα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μίας πολιτικής αντιπαράθεσης καθαρής, με επιχειρήματα και ιδέες», είπε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός στον κ. Μητσοτάκη και πρόσθεσε: «Θέλω να γνωρίζεις σε ότι με αφορά, ότι ανά πάσα στιγμή, είμαι διαθέσιμος να σου παράσχω ενδελεχή και πλήρη ενημέρωση στα μεγάλα ζητήματα».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ