2016-01-21 01:47:44
Φωτογραφία για Γιατροί ΕΟΠΥΥ: “Χορός του Ζαλόγγου” το Ασφαλιστικό – Καταστρέφεται η μεσαία τάξη
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απόπειρα καταστροφής της μεσαίας τάξης, χαρακτηρίζει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ την επιχειρούμενη κυβερνητική παρέμβαση στο Ασφαλιστικό.

Το προεδρείο της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ κάνει λόγο για “χορό του Ζαλόγγου”, επισημαίνοντας ότι πολιτικοί και θεσμικοί παράγοντες δείχνουν να ενδίδουν για διάφορους λόγους στο λεόντειο σχεδιασμό της δήμευσης του 70% του εισοδήματος των ελευθεροεπαγγελματιών από το συνδυασμό ασφαλιστικών και φορολογικών επιβαρύνσεων.

Η παγκόσμια αυτή πρωτοτυπία – σημειώνει – εγγυάται εθνική σύνταξη 384 ευρώ με εισοδηματικά κριτήρια (;) και υφαρπάζει έσοδα, χωρίς αξιόλογο ποσοστό αναπλήρωσης και χωρίς καμία ανταποδοτικότητα στη σύνταξη.

Από την άλλη πλευρά, επιβάλλει ελάχιστες αυξήσεις στους εργοδότες και υπαλλήλους.

Η ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ θεωρεί στοχευμένη και επιλεκτική την επίθεση κατά του ελευθεροεπαγγελματία ιατρού σε βαθμό πλήρους εξόντωσης κάθε μικρομεσαίου αυτοαπασχολούμενου ιατρού και εξαναγκασμό σε διακοπή λειτουργίας των ατομικών ιατρείων που συμμετέχουν στο δίκτυο των συμβεβλημένων ιατρείων παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.


Καταγγέλλει την απόπειρα μαζικής καταστροφής της μεσαίας τάξης των επιστημόνων, από αυτούς που την επιχειρούν και τους συνεργούς τους.

Είναι αντίθετη με τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και υπόγειες συναλλαγές, από όπου και αν προέρχονται, αρνούμενοι να συζητήσουν τον τρόπο εξόντωσής τους.

Απόσυρση

Οι γιατροί ζητούν την άμεση απόσυρση του απαράδεκτου, αντιαναπτυξιακού και καταστρεπτικού – όπως χαρακτηρίζουν νομοσχεδίου, με άμεση έναρξη συνομιλιών από μηδενική βάση.

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει αναλογιστική μελέτη, προτείνουν το Ταμείο τους (ΕΤΑΑ) να εξαιρεθεί από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ως αμιγώς αυτοχρηματοδοτούμενο.

Οι γιατροί χαρακτηρίζουν ως “κόκκινες γραμμές”:

Την ισότιμη αναπλήρωση και ουσιαστική σύνδεση ασφαλιστικών εισφορών – σύνταξης στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας.

Εισφορά

Ζητούν ως μέγιστη ασφαλιστική εισφορά να γίνει εξομοίωση σε απόλυτους αριθμούς (και όχι ποσοστιαία) με ισότιμη καταβολή εισφορών ελευθεροεπαγγελματιών και ιατρών του δημοσίου τομέα.

Οι αποδοθείσες εισφορές στον κλάδο των μονοσυνταξιούχων να διατηρήσουν την ανταποδοτικότητα του 50%.

Μετατροπή του κλάδου πρόνοιας σε αμιγώς επαγγελματικό Ταμείο.

Αιτούνται, επίσης, την προστασία των νέων και των υποαπασχολούμενων ιατρών.
Δ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ