2016-01-21 12:11:12
Φωτογραφία για Ο Τσίπρας αντιμετωπίζει τον Σόιμπλε στο Νταβός: Συμφωνώ με τον Τσίπρα ότι...
Τίτλος της συζήτησης: «Το μέλλον της Ευρώπης». Στο ίδιο τραπέζι κάθονται ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βάλς, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μάρκ Ρούτε, ο Ρόμπιν Νίμπλετ, διευθυντής του Βασιλικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και η Έμμα Μαρσεγκάλια

Πιστεύω ότι στην Ευρώπη αλληλεγγύη σημαίνει να κάνουμε ότι μπορούμε για να κάνουμε την Ευρώπη δυνατή. Αλλά οι συμφωνίες πρέπει να γίνονται σεβαστές και να τηρούνται! Αν θέλουμε να κάνουμε την Ευρώπη ισχυρή πρέπει να τηρήσουμε αυτά που έχουν συμφωνηθεί.

12:07  Σόιμπλε: Αν θέλουμε δυνατή Ευρώπη, εφαρμόζουμε τις συμφωνίες

Πιστεύω ότι στην Ευρώπη αλληλεγγύη σημαίνει να κάνουμε ότι μπορούμε για να κάνουμε την Ευρώπη δυνατή. Αλλά οι συμφωνίες πρέπει να γίνονται σεβαστές και να τηρούνται! Αν θέλουμε να κάνουμε την Ευρώπη ισχυρή πρέπει να τηρήσουμε αυτά που έχουν συμφωνηθεί.

12:01  ​Μήνυμα Σόιμπλε σε Τσίπρα: Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται!


Πιστεύω ότι Ευρώπη αλληλεγγύης σημαίνει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε την Ευρώπη δυνατή, αλλά οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται.

11:56  Τσίπρας: Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη

Να σταματήσει αυτό το καθεστώς της διαρκούς αβεβαιότητας. Η Ελλάδα αντικατοπτρίζει και τα προβλήματα ολόκληρης της Ευρώπης. Για να προχωρήσει πρέπει να αμβλύνει τις μεγάλες ανισότητες με τις χώρες του Βορρά. Κανόνες φορολογικούς, δημοσιονομικούς, το πρόβλημα της ανεργίας. Δεν μπορεί να υπάρχουν χώρες με 25% ανεργία. Χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη και κοινωνική συνοχή.

11:44  Όταν ο Σόιμπλε συμφώνησε με τον ΤσίπραΊσως η... είδηση της ημέρας να είναι ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά στο τι πρέπει να γίνει για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση. Αυτό είπε τουλάχιστον. Γιατί, τί γίνεται στο μυαλό του, δεν το ξέρει κανείς...

11:42  Σόιμπλε για το αν μπορεί να αντιμετωπιστεί η προσφυγική ροήΠρέπει να επικεντρωθούμε στο πως μπορούμε να την ανατρέψουμε. Οπως είπε και ο κ. Τσίπρας είναι λάθος να κάνουμε την Ευρώπη ένα απόρθητο φρούριο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι πρόβλημα δικό μας και της Ευρώπης. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνουμε. Σε κάθε συνάντηση των ΥΠΟΙΚ λέω ότι πρέπει να επέμβουμε οικονομικά σε όλες αυτές τις περιοχές που έχουν πρόβλημα και να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μίλησε και για αλληλεγγυη με τις χώρες υποδοχής.

11:41  Ο λόγος στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Μετά τον Έλληνα πρωθυπουργό, το λόγο πήρε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

11:40  Τσίπρας για προσφυγικόΒρισκόμαστε αντιμέτωποι όχι με υποδείξεις αλλά θέλουμε να συνεργαστουμε με την Ευρώπη. Να αποφασίσει η Ευρώπη τι θέλει. Να λύσει το πρόβλημα όποιος το έχει στην αυλή του; Η πρωτοφανης προσφυγική κρίση μας αφορά όλους. Η Ευρώπη δεν μπορεί να λειτουργεί α λα καρτ είπε επίσης ο πρωθυπουργός

11:38  Να μοιραστούμε το βάρος

Αν θέλουμε να οικοδομήσουμε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, πρέπει να συμφωνήσουμε να μοιρασμούμε το βάρος. Χρειάζεται ένας αξιόπιστος μηχανισμός για τη μετεγκατάσταση από την Τουρκία των προσφύγων προς όλες της χώρες της Ε.Ε. και όχι μόνο σε μερικές. Πρέπει να υπάρξει αξιόπιστος μηχανισμός επιστροφών από τα νησιά στις χώρες καταγωγής των προσφύγων. Αυτή είναι η μόνη λύση.

11:35  Η σειρά του Αλέξη Τσίπρα Ο πρωθυπουργός επέλεξε αυτή τη φορά, σε αντίθεση με την παρουσία του στο Ίδρυμα Κλίντον, να μιλήσει στα ελληνικά. Μίλησε για τριπλή κρίση στην Ελλάδα. Στόχος μας να κάνουμε την Ελλάδα μέρος της λύσης. Σε καθημερινή βάση αντιμετωπίσουμε το θάνατο προσφύγων

11:28  Πρώτος ο ΒαλςΟ πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς ήταν ο πρώτος που πήρε το λόγο και μίλησε για το μέλλον της Ευρώπης μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι με τους 130 νεκρούς. Εκτίμησε πως η Ευρώπη μπορεί να βγει πιο δυνατή και πιο ενωμένη. Ο Γάλλος πρωθυπουργός επέλεξε να μιλήσει στα γαλλικά.

11:23  WSJ: Ο Σόιμπλε καλοβλέπει ακόμα το Grexit

Η συνάντηση Τσίπρα - Σόιμπλε έρχεται λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα "βόμβα" της Wall Street Journal πως ο Γερμανός υπουργός θα καλοδεχόταν την επιστροφή της συζήτησης για Grexit με αφορμή το προσφυγικό.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ