2016-01-21 17:24:31
Φωτογραφία για ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ-ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Τις δυνατότητες σύμπλευσης σε κάποιες μεγάλες μεταρρυθμίσεις διερεύνησαν στη συνάντησή τους ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του ''Ποταμιού'' Σταύρος Θεοδωράκης. Σύμφωνα με κύκλους της Ν.Δ, υπήρξε πολύ καλό κλίμα, καθώς και οι δύο πλευρές, αν και από διαφορετική σκοπιά και διαφορετικές εκτιμήσεις, συμφωνούν στην ανάγκη των μεταρρυθμίσεων και της ανάπτυξης, όπως και στην ανάγκη εξυγίανσης του κράτους. Πηγές της Συγγρού ανέφεραν ακόμη ότι υπήρξε κοινή διαπίστωση πως η κυβέρνηση είναι επιζήμια για τον τόπο.

 «Θεωρούμε ότι ο τρόπος συνομιλίας και η στάση και των δύο βοηθά στην αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου», πρόσθεσαν και κατέληξαν ότι κοινή διαπίστωση του κ. Μητσοτάκη και του κ. Θεοδωράκη ήταν η προσπάθεια άλωσης του κράτους από την κυβέρνηση. Μετά τη συνάντηση ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε: «Θα συναντηθούμε με τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις για να δώσουμε λύσεις όχι για να νιώσουν ασφάλεια οι κομματικοί στρατοί».


Ως παράδειγμα ο επικεφαλής του Ποταμιού έδωσε τον εκλογικό νόμο κρίνοντας ότι υπάρχει κοινή άποψη με τη Νέα Δημοκρατία.

Ερωτηθείς για το αν το ''Ποτάμι'' θα συμπορευθεί με τη Ν.Δ. ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του ιδρύθηκε για να μην έχει ο κόσμος μόνο τις επιλογές των παλαιών κομμάτων, «υπάρχει λόγος που υφίσταται το Ποτάμι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης και παρέπεμψε στο επικείμενο συνέδριο για τις μελλοντικές αποφάσεις.

Αναφορικά με την πρόταση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά για τον χώρο του κέντρου σχολίασε: «Ο λαός δεν έχει ανάγκη από μία ένωση στρατών». Την κάλεσε δε αν έχει κάτι συγκεκριμένο να απαντήσει στις μεταρρυθμίσεις που προτείνει το ''Ποτάμι'' να το πει, ωστόσο πρόσθεσε: «Θα συναντηθούμε με τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις για να δώσουμε λύσεις όχι για να νιώσουν ασφάλεια οι κομματικοί στρατοί».

Νωρίτερα, προσερχόμενος στη συνάντηση ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε: «Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι αποφασισμένοι, παρά τις διαφορές τους, να συμπλεύσουν για κάποιες μεγάλες μεταρρυθμίσεις για τη χώρα. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να στέλνουμε στον απογοητευμένο μας λαό που φοβάται ότι θα πηγαίνουμε από παρακμή σε παρακμή. Υπάρχει άλλος δρόμος».

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ν.Δ. ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης «θα συζητήσουμε για να δούμε που συμφωνούμε και που διαφωνούμε σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις». Απ' την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Είναι σημαντικό να έχουμε έναν διάλογο, οι φιλοευρωπαϊκές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου καθώς έχουμε πολύ δύσκολα θέματα απέναντί μας. Έχω αναγνωρίσει τη συνολική σου προσπάθεια για την αποστροφή στον λαϊκισμό και την έμφαση στον ορθό λόγο, κάτι στο οποίο θέλω και εγώ να σταθώ ιδιαίτερα».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ