2016-01-21 21:10:59
Φωτογραφία για Τροϊκανός Καρόνε καλεί υπ.Υγείας! Διήμερη επίσκεψη για έλεγχο
Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Από το μικροσκόπιο του σκληρού της τρόικας Τζουζέπε Καρόνε θα περάσουν για ένα διήμερο όλα τα οικονομικά της Υγείας.

Ο εκπρόσωπος των δανειστών θα βρίσκεται σήμερα και αύριο επί ελληνικού εδάφους προκειμένου να ξεσκονίσει για άλλη μια φορά όλα τα οικονομικά των φορέων της υγείας.

Ο Τζουζέπε Καρόνε που προκαλεί…φόβο καθώς δε σταματά να ζητά κουρέματα θα έχει συναντήσεις με όλους τους φορείς του τομέα της Υγείας αλλά είναι αμφίβολο εάν θα δει κάποιον από την ηγεσία του υπουργείου υγείας.

Ο Τζουζέπε Καρόνε

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι οι αρμόδιοι υπουργοί μέχρι στιγμής δεν έχουν συναντήσει ποτέ εκπροσώπους των δανειστών επικαλούμενοι ιδεολογικά ζητήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι όποιες εντολές έρχονται κεντρικά από την κυβέρνηση ή από το υπουργείο οικονομικών, λένε οι ίδιες πηγές τουHealthReport.gr.


Η ατζέντα του τροϊκανού

Ο Τζουζέπε Καρόνε πάντως δε σκοπεύει να αφήσει τίποτε …όρθιο. Όπως κάθε φορά άλλωστε θα βγάλει τα …κιτάπια του με όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, θα θέσει τα οικονομικά δεδομένα και θα περιμένει να ακούσει τι μειώθηκε από τις δαπάνεςκαι τι είναι ακόμη σε εκκρεμότητα.

Για το λόγο αυτό θα συναντηθεί με εκπροσώπους του ΕΟΦ, με τον ΕΟΠΥΥ και το νέο πρόεδρο αλλά και με στελέχη της ΗΔΙΚΑ κ.α.

Στην ατζέντα του όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr θα είναι τα γνώριμα θέματα.

Περιμένει να δει να κουρεύονται οι δαπάνες στα φάρμακα, να αυξηθεί η χρήσηγενοσήμων, να μειωθούν περαιτέρω τα έξοδα των νοσοκομείων, ενώ πάνω πάνω στις προτεραιότητές του είναι και πάλι οι διαγνωστικές εξετάσεις.

Άλλωστε έχει διαμηνύσει ότι εάν έως το τέλος Φεβρουαρίου το 43% των μειώσεωντων τιμών στις διαγνωστικές εξετάσεις δεν αποδώσει, θα πρέπει να υιοθετηθεί η δική του πρόταση για κούρεμα 68% στις τιμές. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ και το σχέδιο των τροϊκανών για τις διαγνωστικές εξετάσεις. «Έρχεται νέο άγριο κούρεμα στα διαγνωστικά αν δε μειωθούν οι δαπάνες! Το τελεσίγραφο της τρόικας»

Βέβαια ο Τζουζέπε Καρόνε αναμένεται για μία ακόμη φορά να ζητήσει και τα περιβόητα ισοδύναμα από το 5 ευρώ που σταμάτησε να εισπράττεται ως εισιτήριο στα νοσοκομεία. Πρόκειται για ένα ποσό ύψους 20 εκατ. ευρώ που πρέπει να εξευρεθεί καθότι το θέμα είναι ακόμη σε εκκρεμότητα.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ