2016-01-22 12:23:01
Φωτογραφία για ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.ΙΔ.Ε.Ι.Δ.ΕΛ. (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ)
Σ.ΙΔ.Ε.Ι.Δ.ΕΛ. 

Πάτρα, 20/1/2016

Προς

Τους Εργαστηριακούς Ιατρούς 

Την Τετάρτη 13/1/2016 πραγματοποιήθηκε η Γεν. Συνέλευση του Συνδέσμου και εξέτασε λεπτομερώς τη νέα κατάσταση που δημιουργείται στον κλάδο μετά από τη νέα υποκοστολόγηση των εργαστηριακών εξετάσεων .

Με το νέο τιμολόγιο δεν καλύπτεται ούτε το κόστος των εξετάσεων .

Εάν λάβουμε υπόψη μας το Rebate, τους συνταγογραφικούς περιορισμούς, την συνέχιση της απειλής του CB, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και την αύξηση της προκαταβολής του φόρου, συμπεραίνουμε ότι το 2016 θα αποτελέσει το έτος όπου αιφνίδια και μαζικά θα επιτευχθεί ο στόχος ορισμένων για το κλείσιμο πλέον των 1800 Εργαστηρίων Πανελλαδικά..

Στόχος που έχουν επιλέξει οι δανειστές με τους ντόπιους υποστηρικτές τους και υλοποιούν ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις από το 2012 .

Η επιβολή της νέας υποκοστολόγησης από τους δανειστές ως 13ου προαπαιτούμενου μέτρου για την υποδόση, κατά γενική ομολογία υπαγορεύτηκε και ωφελεί σε βάθος χρόνου τις μεγάλες επιχειρήσεις στο χώρο της διάγνωσης , δημιουργώντας μάλιστα συνθήκες μονοπωλιακού ανταγωνισμού
. Γνωρίζουμε πολύ καλά ΟΛΟΙ ότι γνωστή αλυσίδα ασκούσε πιέσεις για τέτοιου και μεγαλύτερου επιπέδου υποκοστολογήσεις επί υπουργίας Γεωργιάδη!!!!! 

Το οικονομικό όφελος που προκύπτει από την ενέργεια αυτή είναι μηδαμινό και η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι θα υπερκαλυφθεί από όσους σε παρόμοιες συνθήκες καλύπτουν την όποια ζημία τους ,υπερσυνταγογραφώντας προφανώς καθ’υπαγόρευση .. Η εφαρμογή του κλιμακωτού RB, η πιστή εφαρμογή των όρων συνταγογράφησης και ο αυστηρός έλεγχος του ΕΟΠΥΥ για όσους παρανομούν , θα μπορούσε να βάλει στα ταμεία του Οργανισμού πολλαπλά έσοδα.

Η επιβίωση των Εργαστηρίων μας στις νέες συνθήκες μπορεί να πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟ με τη μείωση του κόστους ακόμη περισσότερο , χρησιμοποιώντας υλικά , μηχανήματα και τεχνικές αμφίβολης ποιότητας, με άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στη ποιότητα της διάγνωσης Και είναι γνωστό ότι εμείς ως Γιατροί αυτό δεν μπορούμε να το ανεχθούμε .

Οι Έλληνες Πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν ότι οι αμφίβολης ποιότητας διενεργούμενες εξετάσεις μπορεί να οδηγήσουν σε λάθος διάγνωση τον Κλινικό Γιατρό και σε λανθασμένες θεραπευτικές αγωγές. Αυτή ακριβώς η αλυσίδα οδηγεί προοπτικά όχι μόνο και κυρίως σε σοβαρά προβλήματα της Υγείας των Ασφαλισμένων αλλά και σε αύξηση του κόστους για την Υγεία και την Περίθαλψη.

Η Γενική Συνέλευση λαμβάνοντας τα ανωτέρω υπ' όψιν της αποφάσισε να διερευνήσει τη δυνατότητα ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΠΥ για το αμέσως επόμενο διάστημα και επ΄αόριστο, ως μέτρο για την υπεράσπιση της υγείας των Πολιτών , την υπεράσπιση της Ιατρικής και Ανθρώπινης Αξιοπρέπειάς μας και την οικονομική επιβίωση των Οικογενειών μας.

Το νέο τιμολόγιο που μας επιβάλει ο ΕΟΠΥΥ με την έγκριση του Υπουργείου, αποτελεί μονομερή αντισυμβατική ενέργεια και αλλαγή του ήδη αλλοιωμένου περιβάλλοντος στον τομέα της διάγνωσης όπως γνωρίζαμε και υπογράψαμε το 2012 .

Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το ΔΣ του Συνδέσμου να κινηθεί δραστήρια για το συντονισμό μας με άλλους Συλλόγους στον Εργαστηριακό τομέα , καθώς και με τα αντίστοιχα τμήματα των ΔΚ της περιοχής, ώστε η απάντηση να είναι συνολική .

Επίσης η ΓΣ εξουσιοδότησε το ΔΣ να προβεί κυρίως και άμεσα στην ενημέρωση των Ασφαλισμένων καθώς και σε όποια μέτρα απαιτούνται προκειμένου να εξυπηρετηθούν Ασφαλισμένοι που ευρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ 12 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ 7 ΜΗΝΕΣ .

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ..

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ .

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                   Η Γ.Γραμματέας

Λυκούργος Γρηγοράκης   Γεωργία Ροδοπούλου
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ