2016-01-22 12:58:14
Φωτογραφία για ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ LIVE/VIDEO
«Δίκαιο ασφαλιστικό που θα αντέξει.

Ίδιοι κανόνες και για αγρότες»

«Η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού που επιδιώκουμε θα βασίζεται σε δυο θεμελιώδεις κανόνες: την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισονομία», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, παρουσία της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη.

«Θέλουμε ασφαλιστικό σύστημα με κοινωνική δικαιοσύνη, εσωτερική αναδιανομή από τους πλουσιότερους στους φτωχότερους καθώς και ισονομία» δήλωσε ο Γ. Κατρούγκαλος.

«Όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι σε έναν ενιαίο ασφαλιστικό οργανισμό με ίδιους κανόνες όπου καθένας θα συνεισφέρει ανάλογα με το πραγματικό του εισόδημα» συνέχισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση επιθυμεί «αυτοί οι βασικοί κανόνες της ισονομίας να εφαρμόζονται και στους αγρότες που δικαιούνται να έχουν ένα υγιές Ταμείο»  επισημαίνοντας: «Δεν θέλουμε οι αγρότες να είναι πολίτες β' κατηγορίας. Θέλουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες να έχουν ίδια μεταχείριση».


«Το μήνυμά μας προς τους αγρότες είναι: Αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας, για να έχουμε ασφαλιστικό σύστημα που να μην καταρρεύσει» πρόσθεσε, λέγοντας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει διορθώσεις για να μην υπάρχουν αδικίες. Ανέφερε επίσης ότι «οικογένειες αγροτών μπορούν να ενταχθούν στην κατώτατη ασφαλιστική υποχρέωση», ότι «εργαζόμενους και μέλη της οικογένειάς τους μπορούν να τους ασφαλίζουν με εργόσημο» και αρνήθηκε ότι τριπλασιάζονται οι εισφορές των οικογενειών των αγροτών..

Από την πλευρά του, ο Β. Αποστόλου δήλωσε: «Καλώ τους Έλληνες αγρότες να δουν την επόμενη ημέρα. Είναι ανάγκη το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης να το εξειδικεύσουμε και να το συζητήσουμε με τους αγρότες. Ο διάλογος είναι μονόδρομος». Πρόσθεσε ότι οι αγροτικές επιδοτήσεις έως το ποσό των 12.000 ευρώ δεν υπολογίζονται ως φορολογητέα ύλη. Όπως εξήγησε κατά αυτόν τον τρόπο, από τα 2,6 δισ. ευρώ των ετήσιων ενισχύσεων, τα 2,2 δισ. μένουν αφορολόγητα.

«Δεν έρχεται φοροκαταιγίδα για τους αγρότες. Το σύστημα προσπαθούμε να το κάνουμε πιο δίκαιο και πιο αναλογικό», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλέξιάδης, στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης και πρόσθεσε:

«Οι αλλαγές στο φορολογικό των αγροτών βρίσκονται ακόμη υπό επεξεργασία. Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι αποφασίζουμε για μας και τα παιδιά μας και δεν είναι προς όφελος των αγροτών να διατηρηθεί η κατάσταση ως έχει. Οι αγρότες, θέλουν ο ΟΓΑ και οι ασφαλιστικές κλάσεις να μείνουν όπως είναι, όμως όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι σε ένα ενιαίο ασφαλιστικό οργανισμό με τις ίδιες εισφορές και τις ίδιες αποδοχές».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ