2016-01-22 13:14:28
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Δεν φεύγουν από τους δρόμους αγρότες και τρακτέρ - Πάνε Πάτρα το απόγευμα
Εκλεισαν, από τις 12.00 το μεσημέρι την Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου στο... ύψος της Μαραθιάς και του Κουρτέσι οι αγρότες.

Οι αγρότες, που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στα δύο μπλόκα, θα κρατήσουν κλειστή την Εθνική Οδό για μία ώρα.

Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις, στο δρόμο παραμένουν οι αγρότες της Δυτικής Ελλάδος, επ’ αόριστο, «έως ότου η κυβέρνηση πάρει πίσω το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο».

Παρά το τσουχτερό κρύο τα τρακτέρ αυξάνονται, με τους αγρότες να δηλώνουν έτοιμοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και κλείσιμο δρόμων.

Όσον αφορά στην Αχαϊα, οι αγρότες της περιοχής έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στα φανάρια της Κάτω Αχαΐας, ενώ σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Ν. Ζαφειρόπουλο, θα προβαίνουν από αύριο και σε συμβολικό κλείσιμο της Πατρών-Πύργου.

Νωρίς απόψε πάντως, γύρω στις 7μ.μ, οι αγρότες του Κάμπου, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Ζαφειρόπουλου στο PatrasTimes.gr, αποφάσισαν να μπουν με τα τρακτέρ τους στο κέντρο της Πάτρας και συγκεκριμένα στην πλατεία Γεωργίου, για να υποδεχθούν τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλο, ο οποίος έχει προσκληθεί να παραστεί και να μιλήσει σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας.


Εξάλλου, το μπλόκο των αγροτών στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας επισκέφτηκε χθες ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας, Χρήστος Νικολάου καθώς και πολλά μέλη της Δημοτικής Αρχής όπου και δήλωσαν την στήριξή τους στο δίκαιο αγώνα τoυς.

Επιπροσθέτως, την επαρχιακή οδό Πατρών - Τριπόλεως ("111") στο ύψος των Τριποτάμων ετοιμάζονται να κλείσουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι των Καλαβρύτων και της ευρύτερης περιοχής, ενώ «μπαράζ» κινητοποιήσεων αποφάσισαν και οι αγρότες της Αιγιάλειας.

Όσον αφορά στην Ηλεία, στο Κουρτέσι και στον Μαραθιά έχουν παραταχθεί τρακτέρ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που κλιμακώνονται ανά τη χώρα. Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η συντονιστική επιτροπή, δεν έχει προσδιοριστεί χρονικός ορίζοντας για την διαμαρτυρία στην Πατρών - Πύργου.

Τέλος, στην Αιτωλοακαρνανία, δίπλα στην εθνική οδό, κοντά στην γέφυρα της Ερμίτσας, παρατάχτηκαν τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα μελών της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων της Αιτωλοακαρνανίας, μετά από σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ