2016-01-22 17:38:13
Φωτογραφία για Γιατί καθυστερεί η προκήρυξη για τις ΜΕΘ;
Βασιλική Αγγουρίδη - Virus.com.gr

Μυστήριο καλύπτει την τύχη της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου, την οποία ετοίμαζε το Υπουργείο Υγείας, με στόχο την κάλυψη των κενών θέσεων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Στις 7 Ιανουαρίου, με ανακοίνωση του το Υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει πως ολοκληρώνει, από πλευράς του, τις διαδικασίες για την έκδοση της Πράξης

Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) για την προκήρυξη 400 θέσεων νοσηλευτών και 100 γιατρών, για ΜΕΘ και ΜΑΦ, στα δημόσια νοσοκομεία.

Η προκήρυξη θα αφορά διετείς συμβάσεις εργασίας μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, για την κάλυψη κυρίως των αναγκών στο λεκανοπέδιο Αττικής, όπου καθημερινά ψάχνουν κρεββάτι εντατικής περί τους 50 ασθενείς (εδώ).

Εκτιμάται, όπως έχει αναφέρει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης, με τις προσλήψεις να ανοίξουν 60 κρεββάτια.

Το πρόβλημα που θα προέκυπτε, με τη λήξη συμβάσεων, είχε επισημανθεί στον προηγούμενο Υπουργό Υγείας, Π. Κουρουμπλή.


Αν τότε υπήρξε ανάγκη για επιπλέον κλίνες, τώρα, με το κύμα της γρίπης να γιγαντώνεται και να αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που χρήζουν νοσηλείας, η ανάγκη καθίσταται επείγουσα (εδώ).

Πέραν, όμως, της δέσμευσης της 7ης Ιανουαρίου, στο θέμα είχε αναφερθεί και ο Π. Πολάκης, στην επίμαχη συνέντευξη τύπου, που σημαδεύτηκε από την κόντρα του με τους δημοσιογράφους, στις 10 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Πολάκης είχε αναφέρει πως στο «ΚΕΕΛΠΝΟ ετοιμάζουμε να προσλάβει, μετά που ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός και θα βγει η πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, 400 νοσηλευτές και 100 γιατρούς για να μπορέσουμε όχι μόνο να μείνουν ανοιχτά τα 60 κρεβάτια που λειτουργούσαν με τους 220, 230 αλλά για να ανοίξουν άλλα 60».

Ποιο είναι λοιπόν το πρόβλημα και η έκδοση της ΠΥΣ, που θα ξεκλείδωνε τις διαδικασίες και θα επέτρεπε το διορισμό νοσηλευτών και γιατρών σε ΜΕΘ, εντός 15νθημέρου, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις;

Τα χρήματα, λέγεται πως υπάρχουν, άρα είναι το πρόβλημα γραφειοκρατικό;

Πάντως, η προθεσμία που είχε δώσει το ίδιο το Υπουργείο για τον εαυτό του, εντός του Φεβρουαρίου, είναι κοντά. Αλλά σε κάθε περίπτωση, στα θέματα υγείας προτιμάται το «κάλλιο αργά παρά αργότερα»….
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ