2016-01-24 00:23:50
Φωτογραφία για Θεοδωράκης από Πάτρα: Όχι άλλες εκλογές - Γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι - Τί είπε για τον Φωτήλα
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε τα μέσα ενημέρωσης της Πάτρας το απόγευμα του Σαββάτου ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης Ο κ. Θεοδωράκης απαντώντας σε ερώτηση του tempo24.gr σχετικά την πρόθεση του Ποταμιού για την ψήφιση του Ασφαλιστικού είπε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση έχει "δέσει" τους 153 βουλευτές οι οποίοι θα δηλώσουν στήριξη στο νομοσχέδιο και επανέλαβε ότι το Ποτάμι δεν θα αποτελέσει δεκανίκι για το ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση η χώρα να πάει πάλι σε εκλογές για θα γίνει όπως είπε "διεθνώς ρεζίλι" και συμπλήρωσε ότι δεν είναι καλό για τη χώρα να κάνει κάθε έξι μήνες εκλογές.

Σε ότι αφορά τις δηλώσεις του Πατρινού βουλευτή Ι. Φωτήλα περί σύμπλευσης με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι δεν εννούσε αυτό και πρόσθεσε ότι το Ποτάμι θα συζητήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όπως κάνει με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.


Ερωτηθείς για τις χαμηλές ... πτήσεις του Ποταμιού στις δημοσκοπήσεις ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι υπάρχει καιρός για ανάκαμψη. Και τέλος σχετικά με την περιβότηση φράση του Σόιμπλε προς τον Τσίπρα στο Νταβός, τόνισε "Δεν είναι ωραίες αυτές οι ενέργειες, εμείς στηρίζουμε τον Πρωθυπουργό και τις προσπάθειες που κάνει στο εξωτερικό όμως οφείλουμε δυστυχώς να παρατηρήσουμε για μία ακόμη φορά ότι ο Αλέξης Τσίπρας εκπροσωπεί τη χώρα του, απροετοίμαστος".

Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα μεταβεί αύριο Κυριακή στην Ηλεία προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια μιας πρότυπης μονάδας παραγωγής και εμφιάλωσης φυσικού χυμού ροδιού, της εταιρίας «Αλφειός Ρόδι ΑΕ», το οποίο θα απασχολήσει 50 εργαζόμενους. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 12:00 το μεσημέρι, στην περιοχή Κολίρι του Πύργου Ηλείας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΔΣ της εταιρίας ΠαρασκευάςΠαρασκευόπουλος, τόνισε ότι «το εργοστάσιο της «Αλφειός Ρόδι ΑΕ» αποτελεί τον στιβαρό βραχίονα της πολυσυμμετοχικής κοινωνικής επιχείρησης, ενός σύγχρονου και συλλογικού εγχειρήματος 207 οικογενειών καλλιεργητών και μετόχων». Επίσης ανέφερε ότι αποτελεί τον πρώτο μεγάλο σταθμό ενός τολμηρού ταξιδιού ανάπτυξης και δημιουργίας στον πρωτογενή τομέα, που άρχισε πριν τέσσερα χρόνια στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα.

Όσον αφορά στην επιλογή της περιοχής του Πύργου για την λειτουργία του εργοστασίου, ο Παρασκευάς Παρασκευόπουλος είπε ότι «αυτή η επιλογή έγινε, διότι ο Πύργος είναι ο κόμβος που εξυπηρετεί το επιχειρηματικό μας σχέδιο».

Σχετικά με την επένδυση, ο πρόεδρος του ΔΣ της εταιρίας είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ: «Η επένδυση στον μηχανολογικό εξοπλισμό, ο οποίος αποτελεί μία πλήρης γραμμή επεξεργασίας του ροδιού, ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο ευρώ. Το 85% του επενδυτικού κόστους προέρχεται από εμάς τους μετόχους, ενώ στο υπόλοιπο 15% συμμετείχε το «Leader» της Αναπτυξιακής Ολυμπίας. Δεν υπάρχει τραπεζικός δανεισμός, δεν υπάρχουν οικονομικά βάρη». Ακόμη ανέφερε ότι «δεν διαθέσαμε ούτε ένα ευρώ για κτιριακές υποδομές, γιατί το εργοστάσιό μας έχει στεγαστεί στο βιομηχανικό ιστορικό χώρο, που είναι γνωστός στην Πελοπόννησο σαν πρώην εργοστάσιο «Νέκταρ Ντοάς», που για πολλές δεκαετίες παρήγαγε αναψυκτικά».

Όσον αφορά στην εταιρεία, ο Παρασκευάς Παρασκευόπουλος είπε ότι η Αλφειός Ρόδι ΑΕ» είναι μια καινοτόμος επιχείρηση, που σχεδιάστηκε πριν από 10 χρόνια. « Ήταν δικιά μου ιδέα και μία επεξεργασμένη πρόταση σε μία ομάδα στην Αρκαδία στην Ηλεία. Βλέπαμε ότι ερχόταν η κρίση και είπαμε ότι πρέπει να πάμε σε μία ολοκληρωμένη διαχείριση της ροδιάς και του ροδιού. Εκ των πραγμάτων, αφού σχεδιάστηκε μέσα στην κρίση, αντιμετωπίσαμε τεράστια προβλήματα, που τα συναντάει η κοινωνία και πολύ περισσότερο όσοι αποφασίζουν να ενταχθούν στο επιχειρείν. Αντέξαμε στις δυσκολίες, όχι μόνο γιατί υπήρχε καλό σχέδιο, αλλά γιατί υπήρξε ομοθυμία, ομοψυχία και ενότητα των μετόχων. Είμαστε μία κοινωνική επιχείρηση, ανήκουμε στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας και αντλήσαμε χρήματα από το υστέρημα του κάθε μετόχου. Συναντήσαμε οικονομικές δυσκολίες και τα απρόβλεπτα της κρίσης. Όμως είμαστε υπερήφανοι γιατί καταφέραμε να έχουμε αυτήν την καινοτόμο επιχείρηση. Έχουμε τα κτήματά μας και οι μέτοχοι είναι συνιδιοκτήτες στο «brand name», στην ετικέτα, στην φήμη και στις άυλες αξίες. Η εταιρία είναι μία καθετοποιημένη επιχείρηση, έχουμε τους 200 ροδώνες και καλύπτουμε 2.000 στρέμματα, ενώ ο κάθε ροδώνας ανήκει ξεχωριστά στον κάθε μέτοχο». 

Σχετικά με το εργοστάσιο, ο Παρασκευάς Παρασκευόπουλος είπε ότι είναι μια πλήρης παραγωγική γραμμή, που βρίσκεται στο στάδιο της εκκίνησης και πρόσθεσε: «Σχεδιάστηκε από έλληνες και τούρκους βιομηχανικούς επιστήμονες και είναι μία ελληνοτουρκική επιχειρηματική συμπαραγωγή. Το κύριο εργοστάσιο είναι στην Κωνσταντινούπολη, αλλά υπάρχει και ένα δεύτερο εργοστάσιο στην Ξάνθη. Πριν δύο χρόνια συζητήσαμε και συμφωνήσαμε να πάμε να κτίσουμε την πρώτη στην ουσία πλήρη γραμμή επεξεργασίας του ροδιού στην Μεσόγειο και στην Ευρώπη. Είναι η πρώτη επιχείρηση που έχει χτιστεί από την αρχή μέχρι το τέλος από έλληνες και τούρκους μηχανικούς για να επεξεργάζεται το ρόδι».

Όσον αφορά στο προϊόν, ο Παρασκευάς Παρασκευόπουλος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι ο χυμός είναι φυσικός από την αρχή μέχρι το τέλος, δεν έχει γλυκαντικά, συντηρητικά και αρωματικά. «Είναι επανάσταση στο χυμό και θα το καταλάβει ο καταναλωτής, αφού από τον επόμενο μήνα θα μπούμε στις αγορές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πελοποννήσου κ α».

Όπως ανέφερε στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΔΣ της εταιρίας, η επιχείρηση δημιουργήθηκε με την φιλοσοφία να υπηρετήσει την βιωσιμότητα των κτημάτων. «Δεν είναι μόνο οι 50 εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν στο εργοστάσιο. Η «Αλφειός Ρόδι ΑΕ είναι ένα κεντρικό αναπτυξιακό γρανάζι, που μπορεί να κάνει βιώσιμα και κερδοφόρα χιλιάδες κτήματα. Δηλαδή ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων - καλλιεργητών στην Πελοπόννησο και την Στερεά Ελλάδα θα είναι γύρω από την εταιρία. 

Η απασχόληση 50 εργαζομένων στο εργοστάσιο είναι πολύ σημαντική, όμως όλη η παραγωγική αλυσίδα στον πρωτογενή τομέα θα είναι απασχολήσιμη, άρα θα έχουν εισόδημα χιλιάδες άνθρωποι, που θα απασχολούνται με το ρόδι.» Στο σημείο αυτό ο Παρασκευάς Παρασκευόπουλος διατύπωσε την εκτίμηση ότι η Πελοπόννησος και όλη η νότια Ελλάδα μπορούν να γίνουν ο ροδώνας της Ευρώπης. «Τα πρώτα στοιχεία είναι καλά και θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα. Μπήκαμε φέτος με το λευκό ρόδι στις αγορές της Ευρώπης και είμαστε ανταγωνιστικοί, γιατί πάνω από όλα το προϊόν μας είναι εξαιρετικό. Εφαρμόζουμε επί της ουσίας τις πραγματικές διαδικασίες ολοκληρωμένης διαχείρισης και πιστοποίησης και μια πρωτοποριακή μέθοδο διαχείρισης των κτημάτων, την ολιστική γεωργία.»
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ