2016-01-24 00:25:21
Φωτογραφία για Είμαι επαγγελματίας μελισσοκόμος: Θέλω να καταθέσω και την δική μου γνώμη
Διαβάζω δύο μέρες τώρα τις απόψεις πολλών από εσάς για τη μελισσοκομία στην Ελλάδα, το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό των αγροτών Θα ήθελα να γράψω και γω τη δικιά μου γνώμη.

Είμαι Επαγγελματίας μελισσοκόμος...

Εδώ και 17 χρόνια τρώω, ντύνομαι, πληρώνω τους λογαριασμούς μου,το ΦΠΑ,τις ασφαλιστικές εισφορές μου ΜΟΝΟ από το εισόδημα που έχω από τα μελίσσια μου.

Από το 2006 έχω επενδύσει πάνω από 300.000 ευρώ σε μελισσοκομικό εξοπλισμό , κτίρια, φορτηγό,ψυγείο,μελισσοκομική κλούβα,χαρτουρα υπουργείων για τις άδειες εργαστηρίου συσκευαστήριο (και μάλλον λέω λίγα). Από αυτά τα 100.000 περίπου τα έχω πάρει δάνειο από τράπεζα.

Πολύ εύκολα λοιπόν μπορεί να καταλάβει κάποιος (που κάνει το ίδιο επάγγελμα με μένα) ότι τα αναλώσιμα που έχω ξοδέψει τόσα χρόνια είναι αλλά τόσα 300.000  δηλαδή σε βάζα, πετρέλαια,τροφές.....και παρά πολλά αλλά που δεν είναι πολυτέλεια, αλλά προϋπόθεση για να παράγω το μέλι το οποίο πουλάω.


Δεν μπορώ να κατανόησω όμως την νοοτροπία πολλών συνταξιούχων,δημοσίων υπαλλήλων, υπαλλήλων ΔΕΚΟ ή ακόμη και στρατιωτικών (που τόσα χρόνια δουλευουν και πληρώνονται απο το δημόσιο) και όχι μόνο πληρώνονται,αλλά τους πληρώνουν και τα εργαλεία της δουλειάς τους (υπολογιστές,κατσαβίδια,πριόνια,καρέκλες,τραπέζια αυτοκίνητα) αλλά πληρώνουν και τις ασφαλιστικές εισφορές τους με αποτέλεσμα ο μισθός τους (παχυλός προ κρίσης) να μένει καθαρός στην τσέπη τους.

Είναι η νοοτροπία του ότι μόνο αυτοί φορολογούνται....και ότι οι αγροτες- μελισσοκόμοι φοροδιαφεύγουν και κονομανε από τις επιδοτήσεις χωρίς να κάνουν τίποτα.

Ναι υπάρχουν και τέτοιοι όπως υπάρχουν και δημόσιοι υπάλληλοι που παίρνουν 3-4 χιλιάρικα και δεν κάνουν τίποτα Αυτούς πρέπει να χτυπήσουν οι κυβερνήσεις και όχι το 80% του κλάδου που επιβιώνει μετά βίας.

Και μη ξεχνάτε εσείς που το παίζεται και νομοταγείς ότι έχετε και μελίσσια και ότι απαγορεύεται τις περισσότερες φορές..........αν σας αρέσουν τοσο πολύ τα μελίσσια αφήστε τις δουλιτσες σας και το σίγουρο μηνιάτικο με την ασφάλιση σας και ελάτε να μας κάνετε παρέα........

Να βαλετε τον κώλο σας στον τορβα να δούμε ποσά απίδια πιάνει ο σάκος......
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ