2016-01-27 12:10:15
Φωτογραφία για Οι πρόσφυγες «διώχνουν» τη Formula E
Το προσφυγικό είναι ένα ζήτημα που απασχολεί όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, με... επιπτώσεις ακόμα και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Συγκεκριμένα, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula E.

Τη σεζόν 2014-2015 διεξήχθη με επιτυχία αγώνας επί γερμανικού εδάφους και συγκεκριμένα στο παλιό αεροδρόμιο του Tempelhof στο Βερολίνο. Το πρόγραμμα της σεζόν 2015-2016 περιλαμβάνει και πάλι το συγκεκριμένο αγώνα, με ημερομηνία διεξαγωγής στις 21 Μαΐου.

Μόνο που ο συγκεκριμένος χώρος, αποτελεί πλέον σημείο φιλοξενίας προσφύγων, πράγμα που καθιστά αδύνατη τη διεξαγωγή αγώνα της ηλεκτρικής formula. Πάντως οι διοργανωτές του θεσμού που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής δεν σκοπεύουν να «εγκαταλείψουν» τον εν λόγω προορισμό.

«Ψάχνουμε άλλο σημείο διεξαγωγής του αγώνα. Έχουμε επιλογές τις οποίες εξετάζουμε. Είναι δεδομένο πως θέλουμε να διατηρήσουμε τον γερμανικό αγώνα», είπε ο ισχυρός άνδρας της Formula E, Alejandro Agag.

Πάντως όπως ξεκαθάρισε ο 45χρονος Ισπανός, το deadlineγια την εύρεση νέου σιρκουί στον αστικό κλοιό του Βερολίνου, είναι το τέλος του μήνα που διανύουμε.

O τερματισμός του περυσινού αγώνα στο Tempelhof
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ