2016-01-27 14:48:21
Φωτογραφία για Κριτική της κυβέρνησης στον Μητσοτάκη μετά την πρώτη μονομαχία για το Ασφαλιστικό...
Έναν απολογισμό της πρώτης σύγκρουσης του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την αντιπαράθεσή τους το βράδυ της Τρίτης στην Βουλή, κάνουν κυβερνητικές πηγές ειδικότερα σε ότι αφορά στο Ασφαλιστικό.

Όπως τονίζουν, η Αξιωματική Αντιπολίτευση εισηγείται:

• Την επιβολή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές, όπως ζητούν οι δανειστές το οποίο και σημαίνει όπως λένε σκληρές περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.

• Την υποκατάσταση της κοινωνικής ασφάλισης από την ιδιωτική αλλά χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

• Νέα περικοπές στις συντάξεις, αφού προτείνουν να κοπούν περισσότερο οι κρατικές επιχορηγήσεις στα Ταμεία.

• Την παρακράτηση αγροτικών επιδοτήσεων για οφειλές των αγροτών στον ΟΓΑ.

• Την μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.

Και αναρωτιούνται: «Αυτές είναι οι προτάσεις της ΝΔ για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού; Και φυσικά. ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν τάσσεται υπέρ της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού μέσα από μια λογική αύξηση των εργοδοτικών εισφορών (στην οποία έχουν συμφωνήσει οι εργοδοτικές οργανώσεις) ή υπέρ μιας νέας, 12ης στην σειρά, οριζόντιας μείωσης στις συντάξεις».


Και καταλήγουν: «Ο Πρόεδρος της ΝΔ επιδόθηκε σε μια άσκηση απροκάλυπτου Θατσερισμού. Ο οποίος μάλιστα, αποτυπώνεται εξαιρετικά στην φράση της πρωτομιλίας του:  «Δεν σας αρέσουν οι αριθμοί. Βλέπετε, εσείς ενδιαφέρεστε μόνο για τους ανθρώπους. Όμως οι αριθμοί λένε την πραγματικότητα..»
 Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ