2016-01-30 00:03:18
Φωτογραφία για Έσπασε τα ρεκόρ η επιχειρηματικότητα στην Κρήτη μέσω ΕΣΠΑ
Θετικά τα στοιχεία από τον απολογισμό των προγραμμάτων μέσω του... ΕΣΠΑ για τη μεταποίηση, τον τουρισμό, το εμπόριο και τις υπηρεσίες. Τα προγράμματα που υλοποίησε η Αναπτυξιακή Κρήτης ήταν τρεις φορές πάνω από τον αρχικό στόχο, καθώς σε αυτή την τριετία, ενώ αναμένονταν 325 επιχειρήσεις να ενταχθούν στα αντίστοιχα προγράμματα, τελικά το "πράσινο φως" πήραν 1112 επιχειρήσεις που πληρούσαν τις προϋποθέσεις ένταξης, σύμφωνα και με τα στοιχεία που προσκόμισαν στους σχετικούς φακέλους. Συνολικά από το Φεβρουάριο του 2013 ως το Μάιο του 2013 υποβλήθηκαν 1719 αιτήσεις εκ των οποίων μόλις 607 αιτήσεις απορρίφθηκαν.

Αξιοσημείωτο ήταν και το ρεκόρ στη γυναικεία επιχειρηματικότητα, αφού η Κρήτη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια σε όλη τη χώρα με περισσότερες από 480 επιχειρήσεις με επικεφαλής γυναίκες!

Στα αξιομνημόνευτα στοιχεία που αναφέρθηκαν στο πλαίσιο του απολογισμού εντάσσεται και η ενίσχυση της εργασίας, καθώς όλο το πρόγραμμα "έδωσε" έμμεσα ή άμεσα 5.000 θέσεις εργασίας.


Εξαιρετικά σημαντικό στη γρηγορότερη εξέλιξη της διαδικασίας έπαιξε και το γεγονός ότι η ως χθες αξιολόγηση των αιτήσεων από τις κεντρικές υπηρεσίες του Δημοσίου, στο τελευταίο πρόγραμμα έγινε από τοπική επιτροπή, κι έτσι η 18μηνη αναμονή περιορίστηκε στο χρόνο ρεκόρ των 4,5 μηνών.

Στο νέο πρόγραμμα που αναμένεται να προκηρυχθεί ως το τέλος Φεβρουαρίου πάντως, τα προγράμματα για επιχειρηματικότητα αναμένονται να είναι πολύ περισσότερα, ενώ από την Άνοιξη θα "ανοίξει" η διαδικασία υποβολής προτάσεων.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ