2016-01-30 11:57:25
Φωτογραφία για Μπλόκα και το Σάββατο από τους αγρότες της Δυτικής Ελλάδας – Δεν «λυγίζουν» - Που θα κλείσουν οι δρόμοι
Στη…σκληρή τους γραμμή συνεχίζουν οι αγρότες της Δυτικής Ελλάδος, αφού... τα τρακτέρ παραμένουν στους δρόμους, ενώ οι αποκλεισμοί θα συνεχιστούν και σήμερα.

Ειδικότερα, οι αγρότες της Κάτω Αχαϊας κλείνουν την Πατρών-Πύργου από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, αυτοί του Κεφαλόβρυσου Αιτωλοακαρνανίας από τις 17:00-22:00, ενώ οι συνάδελφοί τους στο Ευηνοχώρι από το 18:30-21:00.

Όσον αφορά στο μπλόκο της "111", στο Σταυροδρόμι, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής νεότερη πληροφόρηση για αποκλεισμό της κυκλοφορίας, όπως επίσης και από το μέτωπο της Αιγιάλειας.

Τέλος, οι αγρότες της Ηλείας, δεν έχουν ανακοινώσει διακοπή της κυκλοφορίας στην Πατρών-Πύργου, στο ύψος του Κουρτεσίου, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως χθες μοίραζαν φρούτα στους διερχόμενους οδηγούς.

Στα…τρία το αγροτικό μέτωπο

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η τριχοτόμηση του κινήματος, αφού φαίνεται πως οι κομματικές καταβολές δεν το αφήνουν ανεπηρέαστο, ακόμη μία φορά και μάλιστα σε μία τόσο κρίσιμη καμπή για τον κλάδο.


Eιδικότερα, η «Πρωτοβουλία Αγροτών», στην οποία εντάσσεται και το μπλοκ της Κάτω Αχαϊας, όπως και αυτά της Νίκαιας και το διασπασμένο των Τεμπών, αποφάσισαν να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, γεγονός που προκάλεσε την οργή των συναδέλφων τους, οι οποίοι τους κατηγορούν για χαλαρότητα και πολιτικές σκοπιμότητες.

Αναλύοντας την κατάσταση σε τοπικό επίπεδο, θα μπορούσαμε να πούμε πως οι αγρότες της Κάτω Αχαϊας προωθούν μία πιο συμβιβαστική λογική με την κυβέρνηση, με τους αγρότες των υπόλοιπων μπλόκων να κρατούν σκληρή γραμμή.

Από παραπολιτικής πλευράς θα σημείωνε ωστόσο κάποιος πως, η βάση των αγροτών του Αιγίου προέρχεται από το ΚΚΕ, ενώ αυτή της «111» από την πρώην ΠΑΣΕΓΕΣ(ΠΑΣΟΚ).
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ