2016-01-30 13:13:15
Φωτογραφία για Ηλεία: Δραπέτευσε από τη ζωή ο γραμματέας της ΟΑΣΗ, Στάθης Κούφης
Όσοι τον γνώριζαν μόνο καλά λόγια είχαν να πουν. Καλό παιδί και αγωνιστής της ζωής και της αγροτιάς ο Στάθης Κούφης ήταν μπροστάρης στους αγώνες Καλόκαρδος και ευγενικός, διαλλακτικός και μαχητικός, ο γραμματέας της ΟΑΣΗ, θέλησε να εγκαταλείψει τον αγώνα της ζωής, λυγίζοντας από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ο Στάθης «δραπέτευσε» το πρωί της Παρασκευής, γράφοντας ο ίδιος τον επίλογο μέσα στο σπίτι του, την ώρα που όλοι απουσίαζαν.

Τον Στάθη Κούφη οι περισσότεροι τον είχαν γνωρίσει στο μετερίζι των συνδικαλιστικών αγώνων για την αγροτιά στην Ηλεία. Ήταν μπροστάρης μαζί με τους συντρόφους του, είχε υπηρετήσει με ανιδιοτέλεια το χώρο του ΚΚΕ, όπου είχε υπάρξει και υποψήφιος βουλευτής. Είχε μάθει να δίνει μάχες σε κινητοποιήσεις, σε μπλόκα, σε αγροτοδικεία, μάχες που αν έχανε ήξερε να συνεχίζει στον πόλεμο για τις επόμενες.

Όμως τελευταία οι συνθήκες δημιουργούσαν μεγάλη πίεση
. Από τη μια η δύσκολη οικονομικά εποχή, από την άλλη ζητήματα υγείας, φαίνεται πως όλα μαζί τον οδήγησαν να επιλέξει το τέλος. Το πρωί της Παρασκευής από το σπίτι του στην Οινόη, πρώτα έφυγε η σύζυγός του, να πάει στα ζώα τους. Έπειτα τα δυο του παιδιά ο γιος του 17 και η κόρη του 15 ετών για το σχολείο. Μετά τις οκτώ έμεινε μόνος. Κάθισε στην κουζίνα μαζί με την καραμπίνα του… Όταν επέστρεψε η σύζυγός του περίπου στις 10, τον βρήκε νεκρό… Ο Στάθης είχε «δραπετεύσει». Αυτόν τον αγώνα… δεν τον άντεξε.

Ο Στάθης ήταν μικροκαμωμένος, όμως στον αγώνα γινόταν λιοντάρι. Για αυτό και όσοι τον ήξεραν δεν μπορούσαν να πιστέψουν το τέλος, όταν ξεπερνούσαν το αρχικό σοκ της είδησης του θανάτου του. Τελευταία τα προβλήματά του, τον είχαν πιέσει. Από το μυαλό του περνούσαν άσχημες σκέψεις… τις οποίες τελικά δεν μπόρεσε να αποβάλει.

Στο χωριό το τραγικό μαντάτο διαδόθηκε αστραπιαία. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι του στην Οινόη, περιορίστηκαν στο να επιβεβαιώσουν τον τρόπο θανάτου και να αποκλείσουν την εγκληματική ενέργεια. Λίγο αργότερα ο χαμός του Στάθη Κούφη είχε περάσει τα σύνορα του νομού. Στα μπλόκα των αγροτικών κινητοποιήσεων όσοι γνώριζαν τον 47χρονο, αλλά και άγνωστοι συνάδελφοι του, ένιωθαν τη θλίψη και τη συγκίνηση… Αυτοί που βρέθηκαν μαζί του στο μετερίζι τη αγροτιάς δεν μπορούν να το πιστέψουν… Ο Στάθης «έφυγε»… Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις δύο το μεσημέρι στον Ι.Ν Αγ. Νικολάου στην Οινόη.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ